Gemeente viert Vlietdagen

Actueel 102 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De Vlietdagen op 18, 19 en 20 september beloven drie dagen gezelligheid, muzikaal vertier en culinair genieten met een Romeins tintje. Ook zijn er twee feesten met o.a. 'Girls Wanna Have Fun', Belle Perez en Jan Smit.

Er is dit jaar zelfs een vleugje romantiek: op zaterdag 19 september zal een bruidspaar met de Romeinse replica 'Per Mare ad Laurium' naar Park Vreugd & Rust afreizen om daar onder het toeziend oog van Romeinen elkaar het jawoord te geven.

Toegang tot de Vlietdagen is gratis, de kaartjes voor de feestavonden kosten in de voorverkoop ? 15 en ? 20 per stuk en aan de zaal vijf euro duurder. Meer info op www.vlietdagen.nl.

Vrijdagavond is om 19.15 uur de offici?le opening met Skydivers (landing op het water bij Molen de Salamander) en een toespraak door burgemeester J.W. van der Sluijs . Vervolgens is er een drakenbootwedstrijd bij de Sluis - Molen de Salamander en tot slot een muzikaal optreden in sporthal de Fluit met o.a. Big Dutch, The Clarks en ?Girls wanna have fun? en disco.

Zaterdag

Zaterdag is er de gehele dag o.a. op de Damlaan in Leidschendam een Groene Hart markt, op de Vliet bij de sluis een Waterspektakel, ?Leidschendam-Voorburg Leeft? achter het Raadhuis in Leidschendam, een Romeins kamp in het Park Vreugd&Rust en een modeshow in de Herenstraat te Voorburg met muzikale afsluiting.

Halverwege de middag is er ondermeer de binnenkomst van de Historische Vloot met tussen 15.00 en 16.00 uur een vlootschouw bij Molen de Salamander, tussen 17.00 en 20.00 uur twee culinaire dinertochten op het water tussen Voorburg en Leidschendam met muzikale omlijsting, vervolgens een gondelvaart (van de Sluis naar de Kerkbrug Voorburg) met om 21.30 uur een prijsuitreiking en aansluitend een groot vuurwerk vanaf sportpark Wilhelmus.

De grandioze afsluiting is tussen 22.30 en 02.00 uur met muziek in sporthal de Fluit met o.a. Jeroen van Inkel, Belle Perez en Jan Smit.

Zondag

Zondag 20 september worst om 9.30 uur een stadsontbijt in Park Vreugd en Rust, daarna om 11.00 uur een koffieconcert van een Symfonie-orkest in sporthal de Fluit, het vervolg van het Waterspektakel, om 12.00 uur het vertrek van de Historische Vloot en een demonstratie drakenbootvaren, start van de Oldtimer autoshow Herenstraat (winkels open) en om 14.00 uur een optreden van Clown Bassie in sporthal de Fluit en een WVK koepelconcert in Park Vreugd en Rust.

Om 16.30 wordt het evenement afgesloten met een Korenpresentatie tot 20.00 uur.

Cape hangen bij De Damzwabbers

Het oud-Hollandse spijkerbroekhangen, wie kent het niet? Carnavalsvereniging De Damzwabbers wisselt zaterdag 19 september, tijdens de Groene Markt op de Damlaan, de spijkerbroek om voor een groene cape voor het oud-Leidschendamse 'cape hangen'.

Ieder uur wordt de persoon die het langst blijft hangen, beloond met een mooie prijs. Vanaf 10.00 uur staan De Damzwabbers klaar om de spierbundels van Leidschendam en omstreken te verwelkomen en er een gezellig feestje van te maken. Meer over De Damzwabbers en alle activiteiten op [url=http://www.damzwabbers.nl[/url].

Optreden Shantykoor Midscheeps

Liefhebbers van shantyliederen worden aanbevolen te komen luisteren naar een 'klinkend' optreden zaterdag om 14.00 in de Damlaan (bij Camuz) en om 15.00/16.00 uur aan de Sluiskant. Om 19.30 uur schepen de koorlieden in aan de Delftsekade in een Romeinse boot met authentieke bemanning.

Zij varen zingend tussen de boten van de Gondelvaart naar de Voorburgse Haven. Zondag zorgt het Shantykoor voor een muzikale omlijsting bij het Stadsontbijt in de Muziekkoepel te Voorburg vanaf 10.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant