Wisselend succes voetbalclubs

Sport 68 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Afgelopend weekend was er wisselend succes voor de voetbalclubs in de gemeente. De ene helft won en de andere helft verloor; winst voor alle Leidschendamse voetbalclubs, en verlies voor alle Voorburgers.

Off day Forum Sport

Tweedeklasser Forum Sport verloor zaterdag kansloos met 4-0 bij DSO in Zoetermeer, dat een toonaangevende rol om de titel toegedicht wordt. Trainer Stefan Koegler wanhoopt niet. ?Er ging zoveel mis, maar het was wel onze eerste competitienederlaag in 18 wedstrijden. Het doet wel pijn.?

Omdat er veel mis ging, verwachtte Koegler een andere spelopvatting van zijn ploeg, maar ook die bleef uit. ?Juist in zo?n situatie moet je met kleur op de wangen spelen van inzet en strijd. Mijn ploeg zag echter bleek om de neus.?

De emoties direct na afloop vierden hoogtij. ?Spelers gingen op zoek naar de oorzaak. Dat is logisch. Rationaliseren is dan moeilijk. Deze week gaan we rustig op zoek naar hoe het beter kan. De spelers kunnen mijn rugzak vullen met bakstenen, dan maak ik er met het oog op Monster thuis grind van.?

Keteldruk SEV laag

Vierdeklasser SEV won zaterdag met 5-1 bij Oosterheem in Zoetermeer door doelpunten van Paulos Keflayi, Ronnie Lans, Peter van Dijk, Erwin Zonneveld en invaller Reinier Smit. Trainer Dick Hooning predikte rust de afgelopen week.

?De druk van titelfavoriet zijn is van de ketel.? Hooning zocht naar sfeer en teamgebeuren. ?We hebben goed getraind, maar ook gelachen. Op de clubavond hebben we een extraatje genoten.? De wedstrijdbespreking was luchtig. ?De nadruk lag op inzet en strijd. Dan volgt wat we kunnen, en dat is veel, vanzelf. Dat vertaalde zich perfect.?

Voor Hooning persoonlijk is voetbal op dit moment een goede afleiding. ?Ik breng veel tijd bij mijn ernstig zieke moeder in het ziekenhuis door. Tegen spelers zeg ik altijd dat voetbal een goede uitlaatklep is als er thuis wat aan de hand is. Nu pas ik dat op mezelf toe. De club geeft me alle ruimte. Mijn assistent Peter Baptiste kan het zo overnemen, maar ik vind het heerlijk om even naar buiten te kunnen en met Woubrugge thuis bezig te zijn.?

Wilhelmus (za.) krijgt te weinig

Vierdeklasser Wilhelmus verloor zaterdag nipt met 2-1 (doelpunt Serge Sambou) bij Hoek van Holland. Volgens trainer Ruud van Zuijlen had er meer in gezeten. ?We hadden het betere spel en de betere kansen. Minimaal ??n punt was verdiend geweest.?

Cruciaal was de gelijkmaker na ruim een half uur spelen. ?De scheidsrechter gaf een strafschop wegens het vermeend neerhalen van een speler, maar een gele kaart bleef uit, waaruit zijn twijfel over zijn beslissing spreekt, vind ik.? Even later onthield de scheidsrechter Wilhelmus een strafschop wegens hands.

?In de rust informeerde ik ernaar. Hij beaamde dat hij net als ik die handsbal had gezien, maar hij vond het niet strafbaar. Onbegrijpelijk.? Overall genomen was Van Zuijlen een tevreden man. ?Kijk waar wij vandaan komen; een nieuwe club, een nieuwe spelersgroep, selectievoetbal i.p.v. recreatievoetbal, een rommelige voorbereiding en een wekelijks ander elftal. Ik ben trots op mijn ploeg.?

Tegen Hoekse Boys moet Van Zuijlen zijn elftal weer aanpassen. ?Mijn twee keepers Marco Bonato en Paul Townsend zijn allebei afwezig. Ik moet een keeper uit het derde of vierde halen, want meer selectiekeepers heb ik niet.?

Tonegido verdient meer

Hoofdklasser Tonegido verloor zondag met 1-0 bij voormalig zondagkampioen en finalist om het landskampioenschap en titelkandidaat Hollandia in Hoorn. Voor trainer Carlos Roeleveld waren de druiven zuur. ?De enige goal viel vijf minuten voor tijd uit een strafschop, die volgens velen geen strafschop was. Ik heb het niet gezien.?

Desondanks zocht Roeleveld de nederlaag bij zichzelf. ?We groeiden in de wedstrijd, gaven weinig weg en kregen goede kansen. Hollandia trof voor rust de lat; Tom Vrieling na rust de paal. Kortom we hebben onze huid duur verkocht en hadden meer verdiend.? Over anderhalve week staat de uitwedstrijd bij streekgenoot Haaglandia op het programma. Roeleveld is niet met die wedstrijd bezig.

?We spelen toch eerst nog zondag thuis tegen FC Chabab? Met zes punten uit drie wedstrijden ga je daarna toch lekkerder naar Rijswijk. Natuurlijk leeft Haaglandia uit onder de spelers, want er komen veel mensen op af en de belangstelling van de media is groot, maar eerst is Chabab belangrijk. Ik ga er vanuit dat de spelers er ook zo over denken.?

RKAVV overtuigt meer

Eersteklasser RKAVV won zondag thuis met 3-0 van debutant HVV uit Den Haag door doelpunten van John den Dulk, Marciano Weidum en invaller Andr? Thibou. Trainer Bas Steffens zag in vergelijking met vorige week (2-1 verlies bij TOGB) vooruitgang.

?Ik heb bij vlagen goed voetbal gezien. De laatste pass moet nog rustiger, want is soms te overhaast. We hebben een jonge en gretige ploeg. De overwinning geeft rust.? Steffens verwacht dat zijn ploeg nog beter kan. ?Een aantal spelers moet nog sterker worden. John den Dulk heeft vorig seizoen bij ADO Den Haag weinig gespeeld. Arnold Tali Amondo werd bij Tonegido voornamelijk als pinchhitter gebruikt en verliet de club voortijdig. Marciano Weidum startte veel later met de voorbereiding. Kortom we kunnen nog beter.?

Een plek bij de eerste vier blijft zijn doelstelling. ?Geen enkele ploeg in onze eerste klasse heeft 6 uit 2 gehaald. Iedereen is kortom aan elkaar gewaagd. Over een aantal wedstrijden zal de eerste lichte schifting gemaakt worden. In die tussentijd moeten wij zo veel mogelijk punten sprokkelen om bij de bovenste schifting te blijven.?

Wilhelmus (zo.) vol ongeloof

Tweedeklasser Wilhelmus verloor zondag met 1-0 bij Teylingen in Sassenheim. Trainer Harold Tjaden kon de nederlaag nauwelijks bevatten. ?Het kwaliteitsverschil was enorm groot. Wilhelmus was veruit de betere ploeg, maar blijkbaar niet goed genoeg om zich benutte kansen en mogelijkheden te cre?ren."

Tien minuten voor tijd velde David Goliath. ?Een breedtepass werd zomaar in de voeten van hun spits gespeeld, die zich geen moment bedacht en scoorde. Alleen door slordigheidjes van ons kreeg Teylingen kansen. De spelers zaten na afloop vol ongeloof in de kleedkamer.?

De eerste twee vergelijkbare wedstrijden (1-0 winst /verlies met/ondanks overmacht) van de competitie doen Tjaden beseffen dat Wilhelmus er nog niet is. ?Wat in de voorbereiding lukte, lukt nu niet meer. We moeten ons meer in de wedstrijd knokken. Ballen glippen van de voet en/of worden op het verkeerde been naar elkaar ingespeeld. Het moet en kan beter.?

Stompwijk?92 maakt het zich moeilijk

Vierdeklasser Stompwijk?92 won zondag met 5-4 van Altior uit Ter Aar door doelpunten van Toby van Marwijk (2), Johan Nieuwland, Joris Disseldorp en Youri van der Salm.

Volgens trainer Ton van der Bijl was het een wedstrijd met twee gezichten. ?De eerste helft hadden we volledige controle. De tweede helft waren we nauwelijks opgewassen tegen het opportunistische Altior. De omslag werd eigenlijk al ingeleid door het plotselinge en onbedoelde eigen doelpunt van Wouter van Santen.?

Stompwijk?92 maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Via 3-0, 4-1 en 5-3 werd de voordelige marge gelukkig nog wel gehandhaafd. ?Ik ben uiteraard blij met de drie punten, maar sommige situaties hadden we slimmer moeten uitspelen. Het wegvallen van de aan hun rib geblesseerde Vincent Romijn en Tim van Rijn droeg ook niet aan de rust in het elftal bij. Wouter van Santen heb ik gewisseld, omdat hij nauwelijks in de wedstrijd zat. Normaal is hij iemand waar anderen op kunnen bouwen.?

Groot pluspunt vond Van der Bijl, dat er met elkaar gestreden bleef worden. ?We hebben als team geknokt voor wat we waard zijn. Het voetbal kan beter en zal beter worden.?