Voorburgs meisje misbruikt

Actueel 79 keer gelezen

Voorburg - Naar nu pas bekend is geworden, zijn er het afgelopen half jaar drie meisjes lastiggevallen nabij kinderboerderij Essesteijn in Voorburg.

DOOR DICK JANSSEN

De eerste keer, op 29 maart, werd een meisje door een man aangesproken, waarna hij aan het haar van het meisje zat. Het tweede incident , op 20 augustus, was veel ernstiger. Een man sprak een 12-jarig meisje aan, nam haar mee naar huis en verrichtte seksuele handelingen met haar.

De man werd een week later aangehouden en zit nog steeds vast. Daarmee leek de zaak opgelost, ware het niet dat op 2 september wederom een meisje door een man is aangesproken, waarbij hij het haar van het kind beroerde.

Aangezien dit dus niet dezelfde persoon kan zijn als de verdachte, zijn omwonenden zeer verontrust. Enkele van deze bezorgde ouders, die woonachtig zijn in de kleurenwijk aan de Rodelaan te Voorburg, hebben daarom hun medebuurtbewoners ge?nformeerd over mogelijke ?kinderlokkers?.

Ook maakten zij hun onrust vorige week kenbaar aan de redactie van Het Krantje omdat zij vonden dat er nog niet afdoende actie is ondernomen. Bovendien besloten zij waarschuwingsflyers in de omgeving te gaan verspreiden.

?De ouders willen geen paniek zaaien of een heksenjacht openen maar gewoon de buurtbewoners informeren in het belang van het welzijn van hun kinderen?, aldus een woordvoerder van de bezorgde ouders.

Verscherpt toezicht

Woordvoerder Judith v.d. Zwan van de politie Haaglanden meldt dat er wel degelijk regelmatig contact is geweest met de ouders en dat de zaak de bijzondere aandacht van de politie heeft. ?Nog vorige week is er met de ouders gesproken en de wijkagenten zijn zondag langs geweest. Verder is er verscherpt toezicht in de omgeving door herkenbare politiemensen?, meldt zij.

Hoewel de politie de zaak niet licht opneemt, is het ? behalve in het geval van het tweede incident - wel zo dat er geen strafbare feiten gepleegd zijn. ?Dat wil echter niet zeggen dat wij de zaak niet serieus nemen."

Informatiebijeenkomst

De burgemeester heeft inmiddels met de ouders gesproken en er wordt aan gewerkt om op een zo kort mogelijke termijn een informatiebijeenkomst te organiseren waarbij men op de hoogte wordt gesteld en eventuele vragen worden beantwoord. Deze bijeenkomst vindt waarschijnlijk begin volgende week plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant