Tweede thuisnederlaag SEV

Sport 56 keer gelezen

Leidschendam - Vierdeklasser SEV verloor zaterdag thuis met 2-1 van Woubrugge. Bij rust leidden de gasten al met 2-0. Shekeb ?Alex? Aegandiwal scoorde de enige tegentreffer.

Trainer Dick Hooning vond de wedstrijd een replica van de eerder verloren thuiswedstrijd tegen Lugdunum. ?Talloze aanvallen hadden tot doelpunten moeten leiden, maar het gebeurde niet. Toen sloop de onrust in de ploeg. De aansluitingstreffer viel te laat.?

Zijn ploeg wil wel, maar kan op dit moment niet beter. ?We moeten meer het geduld opbrengen. Men wil perse doodrukken, waardoor soms verkeerde keuzes aan de bal gemaakt worden.? Het is voor Hooning een moeilijk coachbaar fenomeen.

?Vertrouwen en rust zijn op dit moment het belangrijkste voor de ploeg. We moeten ons realiseren dat we in deze klasse vrijwel alleen maar tegen counterploegen voetballen. Geconcentreerd spelen om van daaruit een goede serie neer te zetten moet mogelijk zijn.?

In de malaise viel toch een lichtpunt te noteren. Stefan Jasper (18) maakte een verdienstelijk competitiedebuut. Hooning: ?Hij kende totaal geen zenuwen, maar meer een gezonde wedstrijdspanning. Bij de 2-1 leverde hij de assist. Hij haalde zijn niveau waar anderen er helaas onder bleven.?