Voetbalwedstrijden

Sport 89 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Afgelopen weekend was er verlies voor (de dames en heren van) Tonegido, Forum Sport, Wilhelmus (za.) en de RKAVV-heren en winst voor SEV, Stompwijk ?92, Wilhelmus (zo.) en de vrouwen van RKAVV.

Zure nederlaag Forum Sport

Tweedeklasser Forum Sport verloor zaterdag uit bij BVCB met 2-1. Raymond Verwoerdt schoot zijn ploeg nog wel naar 0-1. ?De eerste helft haalden we ook een goed niveau met op twee na spelers die vorig seizoen in het eerste speelden. Dat is ons referentiekader.?, aldus trainer Stefan Koegler, die zijn ploeg echter zeker zeven kansen zag missen.

?Vlak voor rust werd het 1-1. Na rust zag je de dijken langzaam maar zeker doorbreken. De 2-1 viel in de 85e minuut.? Desondanks spreekt Koegler niet van een man overboord. ?Als je zoveel cre?ert als voor rust kun je wel voetballen. De trekker moet echter wel op het juiste moment worden overgehaald.?

Alleen fitte spelers SEV

Vierdeklasser SEV won zaterdag uit bij FC Boshuizen in Leiden. Het werd 0-3 door doelpunten van Peter van Dijk (2, waarvan 1 ?Vlaar-bal?) en Shekeb ?Alex? Aegandiwal. Nicky Rapmund maakte zijn competitiedebuut; Sander van Wissen, Rachid Kamel en Bj?rn van Haarlem hun eerste opwachting in de basiself dit seizoen.

Trainer Dick Hooning stelde hiermee een daad. ?Ik heb een groep van 17 man. De concurrentie is groot. En na 3 wedstrijden 3 punten meende ik ??n en ander te kunnen doen.? De ?Erwinnen? (Pieneman & Zonneveld) waren niet fit genoeg voor een hele wedstrijd; Olivier van Nierop gepasseerd.

?Ik kan alleen fitte spelers gebruiken?, aldus Hooning, die hoopt dat zijn ploeg de lijn van overwinningen door blijft zetten. ?Punten pakken op inzet, strijd en wil is het devies. Dan komt het voetballen vanzelf.?

Wilhelmus (za.) not determined

Vierdeklasser Wilhelmus verloor zaterdag uit bij KSD in Den Haag met 4-1. Patrick Stigborg, de 31e debutant (!), scoorde nog wel 0-1. Trainer Ruud van Zuijlen had verwacht hogere ogen te kunnen gooien tegen de mindere goden in de poule.

?Dat denk ik nog steeds. KSD was echter more determined, zoals de Engelsen dat zo mooi weten te zeggen. De wil bij hun was meer aanwezig. Vier persoonlijke fouten en de wedstrijd is gauw gespeeld.? Feit is en blijft dat Wilhelmus nauwelijks aan inspelen toekomt met zoveel wekelijkse afwezigen.

?Maandag had ik inclusief het 2e elftal 14 man op de training. Voor het werk afwezig zijn heb ik begrip voor, maar het afzeggen om persoonlijke redenen wil ik zo veel mogelijk zien te voorkomen. Hoe? Door ze te enthousiasmeren samen aan een team te werken, waar ze resultaten van terugzien.?

Tonegido valt niet mee

Hoofdklasser Tonegido verloor zondag de streekderby van en bij Haaglandia/Sir Winston in Rijswijk met 3-1. Vlak voor tijd scoorde Giovialli Serbony uit een strafschop de enige tegentreffer binnen.

Tonegido maakte er geen wedstrijd van. Trainer Carlos Roeleveld was totaal niet tevreden. ?Van onze kant werd er niet gevoetbald en wij lieten Haaglandia te veel voetballen. Tonegido valt nog niet mee dit seizoen.? Roeleveld hield rekening met de komende wedstrijden. ?Om te voorkomen dat we met 7 of 8-0 klop krijgen heb ik gewisseld om wat behoudender te gaan spelen.?

Roeleveld is blij dat hij weer naar het weekend toe kan werken met zijn ploeg. ?Win je de wedstrijd na er ??n verloren te hebben, ben je voor iedereen weer een topper. Maar er is nog veel werk aan de winkel.?

Mentale tik RKAVV

Eersteklasser RKAVV verloor zondag thuis van Alphense Boys. Het werd 0-2 door een verkeerde terugspeelbal en een van richting veranderd schot. Deze stand was reeds bij rust bereikt. Na rust trof Marciano Weidum de lat, stuitte Rob van Min solo op de keeper en werd Arnold Tali Amondo een strafschop onthouden.

Op basis van de tweede helft kan trainer Bas Steffens voortborduren. ?Toen zag ik mijn elftal weer spelen als in de voorbereiding. Met flair, lef en bluf. Voor rust kregen we een belemmerende mentale tik, waar we tegen DHC ook last van hadden." Steffens begrijpt dat een mentale tik in zijn jonge ploeg opgesloten zit.

?Dat we na een paar tikken dichtslaan hoeft niet. Deze competitie moeten we niks en mogen we alles. We hoeven geen kampioen te worden. Het spel kan wat losser. De druk eraf en durf in te spelen.?

Wilhelmus (zo.) heeft honger

Tweedeklasser Wilhelmus won zondag bij HMSH in Den Haag. Het werd 0-3 door doelpunten van Majid Darazzi, Maurice Vogelaar en Ferry van der Plas. Trainer Harold Tjaden kon het zich permitteren om de goede voetballer Maurice Vogelaar op de bank te laten beginnen.

?Hij was om tactische redenen gepasseerd. We kunnen en moeten keuzes maken met deze goede spelersgroep.? Tjaden vindt Wilhelmus beetje bij beetje beter gaan spelen. ?De eerste competitiewedstrijden van het seizoen werden beslist door individuele kwaliteiten. We bleven punten pakken, maar er zit meer rek in deze groep.?

Tjaden wil dat zijn ploeg niet afhankelijk is van toevalligheden. ?Deze groep kan als team ook een wedstrijd beslissen. De groep heeft honger naar een periodetitel.? Wanneer Wilhelmus de eerste periodetitel pakt, gaat Tjaden met zijn moeder een Indische maaltijd voor de spelersgroep bereiden, zodat de lekkere trek ook kan worden gestild.

Alleszeggende overwinning Stompwijk?92

Vierdeklasser Stompwijk?92 won zondag thuis met 7-0 van Floreant door doelpunten van Mark Smits, Johan Nieuwland (beiden 2), Joeri van der Salm, Dennis van der Linden en Toby van Marwijk. Trainer Ton van der Bijl spreekt van een ommekeer.

?Een alleszeggende overwinning die tot tevredenheid stemt. We hebben niet alleen qua resultaat iets rechtgezet van vorige week, maar ook qua voetbal.? Stompwijk?92 leidde bij rust al met 3-0. ?We hielden het tempo en de druk op Floreant ook na rust hoog, en zijn goed doorgegaan?, aldus Van der Bijl, die A-jeugdspeler Nick Ammerlaan als invaller liet debuteren.

?Hij miste nog een strafschop, maar dat neemt niet weg dat hij goed inviel. Ik miste Roy van der Voort, Jorrian Hendriks en Wouter van Santen door blessures. John Onderwater en Erwin Oudshoorn speelden een hele wedstrijd in het tweede.? De komende maand verblijft laatstgenoemde geroutineerde (schaduw)spits in Afrika voor zijn werk. Van der Bijl: ?Daarom speelde hij de laatste twee weken in het tweede. Gaat hij fit het vliegtuig in.?

Vrouwen Tonegido knakken even

Vrouwen zondag eersteklasser Tonegido verloor zondag thuis van Buitenveldert. Het werd 0-3. De eerste 25 minuten was Tonegido gelijkwaardig aan de gedoodverfde kampioenskandidaat Buitenveldert,. Vanuit een goede organisatie en vlotte combinaties zochten de Voorburgsen de aanval.

Een aantal grote mogelijkheden zorgde voor vernieuwd vertrouwen in eigen kunnen, maar resulteerde niet in doelpunten. Uit de eerste beste echte tegenaanval werd Danitsja Verwoerdt gepasseerd. En dat deed pijn! Het gevoel van ongeloof bekroop de ploeg. Binnen 15 minuten klaarde Buitenveldert de klus; 0-3 bij rust.

Door strijd en goed positiespel van Tonegido na rust kreeg Buitenveldert geen kansen meer. ?De speelsters van Buitenveldert waren zelfs zeer verbaasd dat wij nog geen punten hadden?, zegt trainer-coach Franco Benvenuto, die de opmerking als compliment aanvaardde.

?In ieder geval konden we met opgeheven hoofd het veld verlaten. De punten laten helaas nog even op zich wachten, maar ze komen er toch echt aan. Het proeven van en wennen aan de eerste klasse is nu echt afgelopen!?

Goede competitiestart vrouwen RKAVV

Vrouwen zaterdag derdeklasser RKAVV heeft haar eerste competitiewedstrijd gevoetbald. De Leidschendamsen wonnen thuis met 4-0 van FC Rijnvogels.

Rond en in het strafschopgebied van FC Rijnvogels leek het soms net zo druk als op een koopzondag in Leidsenhage. Nicole Spigt kopte de openingstreffer binnen. In de tweede helft nam RKAVV definitief afstand.

Nathalie van der Meijden bediende Marianne Baijens op maat, die de Rijnvogels-keeper beheerst het nakijken gaf. Haar actie werd een tiental minuten later herhaald door Hanna Bloemen (3-0) en uit een afgeslagen corner bepaalde Marianne Baijens zelf met een magnifiek schot de eindstand op 4-0.