Voetbalverslagen Leidschendam-Voorburg

Sport 167 keer gelezen

Zwaar bevochten winst Forum Sport

Tweedeklasser Forum Sport won zaterdag thuis met 1-0 van MVV?27 door een vroeg doelpunt van Remco Overdevest. ?Zwaarbevochten, maar gezien de kansenverhouding terecht?, vond trainer Stefan Koegler, die Thijs Yperlaan als rechtsback liet debuteren.

?Vorig seizoen speelde hij met A1 in de tweede divisie. Hij liet fris en fruitig spel zien. Remco Lammers was geblesseerd en Jermaine Terbeek was ziek geweest, dus was Thijs de beste optie.?

Geduld SEV wordt beloond

Vierdeklasser SEV won zaterdag thuis met 2-0 van GWS (getraind door voormalig Voorburger Ren? Jansen) door een eigen doelpunt en een doelpunt van Rachid Kamel. ?Ons scorend vermogen liet ons in de steek?, aldus trainer Dick Hooning, die Joey Crawford (vakantie), Robbert Roos, Robbert de Groot, Erwin Zonneveld (allen geblesseerd) moest missen.

Stefan Jasper stond daarom in de basiself. De eerste thuisoverwinning is nu een feit. Hooning: ?Die druk is weg. Grote winst was dat we niets hebben weggegeven. Tegen zich ingravende clubs blijft het lastig voetballen.?

Wilhelmus (za.) unlucky!

Vierdeklasser Wilhelmus verloor zaterdag thuis unlucky (ongelukkig) met 3-1 van Haagse Hout. Het enige doelpunt van de Voorburgers werd gescoord door Alberto Gonzalez. De laatste drie doelpunten vielen in de laatste tien minuten.

?Dat is niets nieuws?, zegt trainer Ruud van Zuijlen, die Sergio Kozar liet debuteren. ?Ik had positieve verhalen over hem gehoord, maar hij zakte door het ijs. Mark Spence, ook een debutant, liet ik al snel voor hem invallen.?

De feiten liegen er niet om; 0 uit 4. Van Zuijlen: ?We zitten in een groeiproces, maar wellicht is het ambitieniveau bij mij te hoog. De groep is na de wedstrijd zonder mij bij elkaar gaan zitten om te bespreken hoe het verder moet. Dat op zich is positief.?

Mindere momenten Tonegido

Hoofdklasser Tonegido verloor zondag uit bij Feyenoord met 4-1. Yrishar de Nobrega schoot Tonegido nog wel naar de leiding. Trainer Carlos Roeleveld was uiteraard niet tevreden over het resultaat, maar zag wel progressie in het spel. ?Het aantal momenten waarop essenti?le fouten worden gemaakt wordt minder. Onze spitsen konden Feyenoord geen pijn doen, maar de spitsen van Feyenoord ons wel.?

Door blessures speelde Tonegido zonder Umit Bektas, Yannick Blom, Jean Luc Bergen en Maloeb Mathlouti, maar verheugend was het debuut van de ex-prof (FC Omniworld, Gorumspor) Hakan Turkoz, die lange tijd geblesseerd was. ?In het zoeken naar het ideale plaatje ga je steeds verder. Ik ben er nog niet uit?, aldus Roeleveld.

RKAVV sluit aan

Eersteklasser RKAVV won zondag uit bij JHR met 2-0 door doelpunten van Sander van Akkeren (penalty) en invaller Andr? Thibou. ?Om niet achterop te raken was winnen noodzakelijk?, aldus trainer Bas Steffens, die Sander Jongbloed na een botsing met zijn directe tegenstander al vroeg zag uitvallen.

?Jammer voor hem net nu hij weer een basisplaats had, maar hij kon echt niet verder.? Een lekkere overwinning vond hij. ?Onze organisatie stond goed en voorin konden we tikkies en plaagstootjes uitdelen. Zo willen we spelen. In onze afdeling kan het alle kanten op, dus zul je punten moeten blijven pakken.?

Wilhelmus (zo.) speelt ??n helft

Tweedeklasser Wilhelmus speelde zondag thuis tegen Sparta maar ??n helft door een blessure van scheidsrechter Henk Martin in de 35e minuut en het niet tijdig kunnen vinden van een vervangende scheidsrechter. Martin floot de eerste helft nog uit. Tot het moment van uitvallen was er nog niet gescoord.

Trainer Harold Tjaden vond het jammer dat de wedstrijd niet kon worden uitgespeeld. ?We waren de bovenliggende partij zonder echt kansen te cre?ren. Sparta kreeg een levensgrote, maar de geweldige doelman Steve Verstraten hield ons in de wedstrijd. We hielden eigenlijk makkelijk stand.?

Hij rook dat er meer voor zijn ploeg in zat. ?Om nog meer druk vooruit te geven wisselde ik verdediger Tieme Kamphuis al na 20 minuten voor aanvaller Maurice Vogelaar. Het mocht slechts ??n halve helft baten.?

Stompwijk?92 in flow

Vierdeklasser Stompwijk?92 won zondag uit bij DSO met 3-1 door doelpunten van Joeri van der Salm (2) en Toby van Marwijk. ?De twee spitsen beconcurreren elkaar. Ze staan beiden nu op 4 doelpunten. Prima, toch??, zegt trainer Ton van der Bijl, die zijn ploeg voor de tweede achtereenvolgende keer zag winnen.

?Het enige smetje was dat de score hoger had moeten uitvallen. Ik heb er een dubbel gevoel aan overgehouden, maar het positieve overheerst.? Door de blessure van Vincent Romijn stond Rob de Jong nu voorstopper en kwam er op het middenveld plek vrij voor Jorrian Hendriks, die na lange tijd van blessureleed zijn rentree in de basiself vierde.

Van der Bijl: ?We zitten in een flow. Laten we vooral in die goede serie van overwinningen blijven.?

Eerste punten vrouwen Tonegido

Vrouwen landelijk eersteklasser Tonegido won zondag thuis met 5-0 van Medemblik, dat net als de Voorburgsen vorig seizoen kampioen in de tweede klasse werd. Het betekenden de eerste drie punten van de competitie.

Het redelijk goed spelende puntloos onderaanstaande Tonegido zag kans om Medemblik, dat met 2 overwinningen aan het seizoen begonnen was, af te drogen. Tonegido verliet door het resultaat de laatste plaats, die nu is toebedeeld aan KFC?71.

Vrouwen RKAVV in overwinningsroes

Vrouwen derdeklasser RKAVV won zaterdag uit bij ARC in Alphen aan den Rijn met 3-0 door doelpunten van de ziek geweeste Marianne Baijens, Nicole Spigt en Saskia de Bruijn. Nathalie van der Meijden en Hanna Bloemen waren geblesseerd. Krista van Rest viel uit met een enkelblessure.

Een belangrijke rol bij de winst op ARC was weggelegd voor de sterk spelende captain Claudia van der Hulst, de onvermoeibare en degelijke Babette Schreuders en de uitblinkende keepster Yvonne Piekhaar, die in competitieverband nog steeds niet gepasseerd is.

Voetbalprogramma komend weekend

Zaterdag 10 oktober

Nootdorp-Forum Sport, 14:30 uur, Sportpark ?s Gravenhout, De Poort, Nootdorp.

SJC-SEV, 14:30 uur, Sportpark aan de Lageweg, Noordwijk.

VUC ?Wilhelmus, 14:30 uur, Sportpark Het Kleine Loo, , Het Kleine Loo, Den Haag.

RKAVV-RCL 3 (vrouwen), 13:00 uur, Sportpark Kastelenring, Sportparkweg, Leidschendam-Noord.

Zondag 11 oktober

Tonegido-FC Omniworld, 14:00 uur, VoetbalPark ?t Loo, Prins Bernhardlaan, Voorburg.

RKAVV-Leonidas, 14:00 uur, Sportpark Kastelenring, Sportparkweg, Leidschendam-Noord.

Velo?Wilhelmus, 14:00 uur, Sportpark aan de Noordweg, Wateringen.

Stompwijk?92?NSV?46, 14:00 uur, Sportpark De Meerhorst, Klaverblad, Stompwijk.

Kolping Boys-Tonegido (vrouwen), 14:00 uur, Sportpark de Nollen, Beverdam, Alkmaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant