Zwaarbevochten zege vrouwen Tonegido

Sport 113 keer gelezen

Voorburg - Vrouwen landelijk eersteklasser Tonegido won zondag thuis met 3-1 van middenmoter RKHVV door doelpunten van Kim Singerling, Vivi?nne Knegtmans (kopbal uit vrije trap Ramona Lukassen!) en Nina Raphaella (95e minuut!).

De hoogzwangere Brigitta van Dalen (speler in ruste en vrouw van trainer-coach Franco Benvenuto) was erbij. ?Na zo?n dag langs de lijn voetbal kijken ben ik echt uitgeblust. Nog 2 weken en de kleine kan komen.?

De vechtlust en motivatie van Tonegido is na 5 nederlagen en 1 gewonnen wedstrijd nog niet gebroken. Per week wordt daarnaast het spel van het elftal beter. Tonegido domineerde aanvankelijk de wedstrijd. RKHVV maakte echter 3 minuten na rust al de 2-1, waarna het in het laatste kwart van de wedstrijd bloedstollend spannend werd.

Twee keer geel en 1x rood voor Tonegido en 5x geel en 1x rood voor RKHVV verder was het in de 95e minuut Nina Raphaella die de bevrijdende 3-1 binnenschoot. Van Dalen: ?Wel moet ik zeggen dat 80% van de kaarten voor praten tegen de scheidsrechter was. Het was dus geen slachtveld. Maar mijn vliezen braken bijna van de stress! Het was zo spannend. Gelukkig hielden wij de 3 punten in eigen huis en zijn we uit de gevarenzone.?

In de goal maakte Irene Timmers haar debuut na een slepende blessure. Op de bank zaten de talenten Tatjana Heinsius, Charlotte Zonneveld en Danitsja Verwoerdt.