Weinig punten voor voetbalclubs

Sport 91 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Afgelopen weekend werden weinig punten binnengehaald door de eerste herenelftallen van de voetbalclubs in Leidschendam-Voorburg. Alleen Forum Sport en SEV wonnen, Wilhelmus (za.) verloor (2-4), Wilhelmus (zo.) speelde gelijk (2-2) en verlies was er voor Tonegido (0-3) RKAVV (0-1) en Stompwijk ?92 (2-6).

Nuttige overwinning Forum Sport

Tweedeklasser Forum Sport won zaterdag thuis met 3-0 van RCL door doelpunten van Raymond Verwoerdt, Remco Overdevest en invaller Kees Konings. Dion van Velsen werd door een commissie van wijzen uitgeroepen tot ?man of the match?.

Voor trainer Stefan Koegler was dat Remco Overdevest. ?Niets ten nadele van Dion, maar met een doelpunt en twee assists was Remco nadrukkelijk aanwezig. Hij speelde en streed geweldig, en hij was altijd aanspeelbaar.? Koegler begon met Gino van der Kleij, Epko Kuipers en Kees Konings op de bank. ?Een elitebank kun je wel zeggen. Gino was ziek geweest en Kees had een ijsbeen; een knietje in het dijbeen gekregen. Magnetiseur Henk de Gier heeft de beurse plek op zijn been nog goed behandeld, maar ik wilde geen risico?s met hem nemen. Hij viel in op rechtsbuiten, zodat hij niet constant in de mandekking hoefde te komen met alle risico?s van dien.?

Robin van der Krogt en Mohammed Kassi (beiden ex-RKAVV) begonnen daardoor in de basis. Koegler: ?Robin en Remco voelen elkaar heel goed aan, had ik op de training gezien. En Mohammed rammelt op de training nadrukkelijk aan de deur.? Thijs Yperlaan heeft geruisloos een basisplaats weten te veroveren, ondanks dat Koegler die positie door meerdere personen kan laten invullen. ?Dion van Velsen, Remco Lammers en Jermaine Terbeek zijn de andere opties, maar Thijs doet het goed. Aanvallend gezien kan het beter en hij moet wat meer en eerder duels aangaan. Al die opties zijn een luxeprobleem voor een trainer.?

SEV laat zich even imponeren

Vierdeklasser SEV won zaterdag thuis met 3-0 van Hazerswoudse Boys door doelpunten van Peter van Dijk, Ronnie Lans en Shekeb ?Alex? Arghandiwal. Na de snelle eerste goal van Peter van Dijk vielen de Leidschendammers enigszins terug. ?We lieten ons te veel imponeren door onze fysiek sterke tegenstander?, aldus trainer Dick Hooning. ?Na rust hebben we niks meer weggegeven en zijn we op zoek gegaan naar die tweede treffer, wat ik in de rust ook heb gepropageerd.?

Opmerkelijk was de rentree van Andr? van Lochem. De rechtsback begon de voorbereiding bij Forum Sport, maar trok zijn overschrijving anderhalve maand geleden in. ?Ik had nog geen offici?le wedstrijd gevoetbald. In de voorbereiding heb ik nog wel meegedaan, maar ik ging laat op vakantie. Daarna werd ik ziek. Toen ik eenmaal weer fit was, was er voor mij alleen nog plek in het derde; het oud eerste elftal. Daarvoor had ik me niet over laten schrijven.? Zaterdag speelde hij eerst een uur met SEV2 mee. ?Ik werd gewisseld en hoorde dat ik wissel stond bij ??n. Vorig seizoen ben ik er lang uit geweest wegens een stage in Zweden voor mijn studie. Toen stond ik na een paar wedstrijden ook snel weer in ??n.?

Hooning zal incidenteel gebruik maken van zijn diensten. ?Andr? traint mee met de selectie, maar speelt in een lager vriendenelftal. We hebben een te grote selectie, waar nog iemand van moet afvallen. Andr? er dan bijnemen klopt niet. Bovendien heb ik op rechtsback meerdere opties. Tom van der Lubbe, Joey Crawford (beiden op vakantie), Robbert Roos (geblesseerd) en Bart Kroon heb ik daar al. Bart doet het goed.?

Wilhelmus (za.) bestolen

Vierdeklasser Wilhelmus verloor zaterdag thuis met 2-4 (doelpunten Lu?s ?Deco? Fayman en Martin Gillen) van Maasdijk. Trainer Ruud van Zuijlen voelde zich bestolen. ?Ik heb het nog nooit meegemaakt dat een wedstrijd 99 minuten duurde. In de 98e minuut werd het 2-3.?

Wilhelmus werd afgerekend op de keeperswissel. Van Zuijlen: ?Marco raakte geblesseerd, maar ik had geen alternatief, dus liet ik hem zo lang mogelijk staan. Uiteindelijk is Scott McCrae gaan keepen en heb ik Stefan van Liempt als speler laten invallen, maar zoiets kan nooit 9 minuten extra tijd hebben opgeleverd. Ik vind het schandalig.? Alle gele kaarten kreeg Maasdijk. ?Een fysiek sterke ploeg, die het vooral op Serge Sambou had. De creatieve speler werd constant aangepakt, maar hield zich staande. Maasdijk zorgde voor extra tijd. Wij werden gestraft.?

Het doelpunt van Lu?s ?Deco? Fayman was wonderschoon. ?Een schot van zeker 35 meter strak in de kruising. Echt een waanzinnige goal. Word zo?n doelpunt in de eredivisie gescoord, dan gaat die goal de wereld rond en wordt die 50 keer bij Studio Sport herhaald.?

Op uitnodiging van de trainer van de zondagselectie Harold Tjaden woont de zaterdagselectie zondag de bekerwedstrijd Wilhelmus-VVSB bij. Van Zuijlen: ?Dat doen we om de groep tactisch bij te scholen. Voor de wedstrijd krijgen we uitleg en na de wedstrijd wordt ge?valueerd. Een prima initiatief, dat breed gedragen wordt door de groep.?

Tonegido moet keihard blijven werken

Hoofdklasser Tonegido verloor zondag uit bij HBS in Den Haag met maar liefst 3-0. Trainer Carlos Roeleveld vond zijn ploeg niet onderdoen voor HBS. ?De 3-0 was geen complete afstraffing. Wij kregen ook onze kansen en hadden een strafschop verdiend. Daarvoor counterde HBS naar 1-0. Toen ze uit het niets 2-0 scoorden, knapte er wat bij ons. Daar heb ik moeite mee. Dat mag niet gebeuren. De 3-0 deed er niet meer toe.?

Voetballend zag het er nog aardig uit. ?Dat heb ik ze in de rust ook verteld. Ga zo door, maar de jonge ploeg bleek mentaal kwetsbaar.? Roeleveld is heel nuchter in wat zijn ploeg te doen staat. ?Er is maar ??n manier om de negatieve spiraal wat betreft de resultaten om te draaien en dat is keihard blijven werken. Alle ploegen liggen dichtbij elkaar. FC Omniworld won van Feyenoord. Dat is ongelooflijk, maar kennelijk mogelijk.?

Arbitrale misser bepaalt noodlot RKAVV

Eersteklasser RKAVV verloor zondag uit bij Nieuwenhoorn in Hellevoetsluis met 1-0. Trainer Bas Steffens vond het een typische 0-0 wedstrijd. ?De wedstrijd had geen winnaar verdiend. De clubs hielden elkaar in evenwicht. De enige goal viel ook uit het niets.?

Tot ieders verbazing zag de scheidsrechter halverwege de tweede helft een overtreding op de rand van het strafschopgebied van RKAVV. Steffens: ?In een onschuldig duel om de bal zag hij een ruwe overtreding, maar er ging werkelijk niets aan vooraf. Er werd ook helemaal niet geprotesteerd door Nieuwenhoorn. Die vrije trap ging erin.? In de eerste klasse B liggen alle ploegen heel dichtbij elkaar en heeft iedere nederlaag meteen consequenties. Daarom baalde Steffens helemaal. ?We hadden niet hoeven te verliezen van de koploper. Een punt pakken is een punt extra. Win je een wedstrijd, dan kun je plaatsnemen in de wachtkamer. Nu moeten we weer oppassen.?

Over het spel van zijn elftal was Steffens tevreden. ?De organisatie stond goed. We hebben weinig weggegeven, maar ook te weinig gecre?erd. In sommige fases van de wedstrijd hadden we het initiatief meer naar ons toe kunnen trekken.? Steffens startte met dezelfde elf als vorige week. ?Er was geen reden tot veranderen na de 1-0 overwinning op Leonidas. Ik heb zelfs dezelfde wisselspelers laten invallen.?

Wilhelmus (zo.) toont karakter

Tweedeklasser Wilhelmus speelde zondag thuis met 2-2 gelijk tegen Woerden. Brian Moen (kopbal) en Majid Darrazi (strafschop) maakten een 0-2 (strafschop & counter) tussenstand knap ongedaan. Trainer-coach Harold Tjaden zag Woerden aanvankelijk beter spelen. ?Zij speelden dominant en vol op de aanval.
Ook verdedigen deed Woerden nadrukkelijk vooruit. Zo dwong het ons tot fouten. Wij kwamen niet in ons eigen spel. Het lukte niet om de bal in de ploeg te houden. De 0-1 sprak voor zich.?

De tweede helft gooide Wilhelmus het over een andere boeg. ?Vanaf de eerste minuut speelden we achterin 1 op 1, maar door de vanzelfsprekend weggegeven ruimte achterin scoorde Woerden uit een counter 0-2. We leken deze tik niet meer te boven te komen, toen na een saaie tussenfase pardoes de aansluitingstreffer gescoord werd.? De lange Tieme Kamphuis werd vervolgens naar het front gestuurd, waardoor Wilhelmus met 4 spitsen kwam te spelen.

De opportunistische strijdwijze leverde de terechte 2-2 op. Tjaden: ?De jacht op de 3-2 werd vijf minuten later jammer genoeg maar na 90 minuten voetbal door de scheidsrechter be?indigd. Evenzogoed was Wilhelmus zondagmiddag de morele winnaar.?

Geflatteerde nederlaag Stompwijk?92

Vierdeklasser Stompwijk?92 verloor zondag uit bij de ongeslagen koploper Nieuwkoop met 6-2. Tim van Rijn scoorde 3-1 uit een vrije trap. Jorrian Hendriks scoorde 4-2 uit een strafschop. Trainer Ton van der Bijl begon met dezelfde elf als vorige week, toen thuis met 3-1 verloren werd van NSV?46. ?Ik gunde het hele elftal een herkansing. Tot op zekere hoogte is dat ook gelukt. De uitslag is meer geflatteerd, dan het verloop van de wedstrijd doet vermoeden. Ons begin was alleen dramatisch.?

Binnen drie minuten stond het 2-0, terwijl het net zo goed in dezelfde tijdspanne 2-1 had kunnen staan. De 3-0 was een strafschop. Tim van Rijn tof voor rust nog de lat en er werd ook nog een keer op de paal geschoten. De 4-1 kort na rust was pech, want tot drie keer toe werd de bal uit de kluts gehaald; de vierde keer verdween de bal in de kruising.

?Na de 4-2 kwamen we tijd tekort om nog verder terug te komen?, aldus Van der Bijl, die de koploper nog verder uit zag lopen naar 6-2. ?Door achterin ??n tegen ??n te gaan spelen hoopte ik op een shockeffect, maar dat bleef uit. We zaten na afloop wel effe stuk.?