SMS-Alert van start in Leidsenhage

Actueel 73 keer gelezen

Leidschendam - Alle winkeliers en betrokkenen bij winkelcentrum Leidsenhage zijn sinds vorige week aangesloten bij SMS-Alert en kunnen actuele SMS-berichten van de politie ontvangen als bijvoorbeeld zakkenrollers of winkeldieven actief zijn in het winkelcentrum. De politie vraagt dan tips en andere bruikbare gegevens meteen door te geven, zodat dit kan leiden tot bijvoorbeeld een snelle aanhouding van een verdachte.

Burgemeester Hans van der Sluijs van Leidschendam-Voorburg, bureauchef van politie Jan Vlijm, centrummanager van Leidsenhage Jos Zuijdwijk en Eric Wilderbeek, namens de eigenaren van het winkelcentrum, gaven het offici?le startsein. De burgemeester benadrukte het belang van de nieuwe SMS-Alert: ?De burgers zijn onze oren en ogen.? Donderdagmorgen 22 oktober, klokslag 10.30 uur, ontvingen alle deelnemers een SMS-je waarin de start van de dienst werd gemeld.

Winkeliers, ondernemers en betrokkenen bij Leidsenhage hebben zich aangemeld bij SMS-Alert, en zijn vanaf de start als groep te benaderen door de politie als zij hulp kan gebruiken bij het opsporen van en waarschuwen voor strafbare feiten in het winkelcentrum. Inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen zich ook voor deze SMS-dienst aanmelden.

De politie stuurt aan de deelnemers een SMS-bericht wanneer bijvoorbeeld in de wijk een inbreker actief is, een kind vermist wordt of een onbevoegde collectant of andere oplichter aan het werk is. Met SMS-jes is de politie in staat om deelnemers zeer actueel te informeren over incidenten die zich in hun directe omgeving afspelen.

De politie verwacht van de deelnemers dat zij tips en andere bruikbare gegevens snel doorgeven via het speciale telefoonnummer dat in het SMS-bericht wordt vermeld. Deze informatie kan dan leiden tot het snel terugvinden van het vermiste kind of de aanhouding van de woninginbreker door de politie.

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat mensen zelf voor agent gaan spelen en verdachten opsporen en aanhouden. SMS-Alert is daarnaast ook goed te gebruiken voor verkeerswaarschuwingen of om deelnemers in te lichten over preventiemaatregelen voor als men op vakantie gaat. De politie sms-berichten zijn gratis. In de loop van 2010 verwacht de politie in samenwerking met de gemeente over te gaan op Burgernet.

Burgernet is een soortgelijk instrument, maar dan uitgebreid met telefonie (vast en mobiel) en e-mail. Alle deelnemers aan SMS-Alert worden dan automatisch deelnemer van Burgernet. Inwoners kunnen zich voor SMS-Alert aanmelden via www.politie.nl/haaglanden/sms-alert .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant