Wilhelmus ligt eruit; Forum Sport door

Sport 61 keer gelezen

Voorburg - Na de eerste ronde poulewedstrijden lagen SEV, Wilhelmus (za.), Tonegido, RKAVV en Stompwijk?92 al uit het bekertoernooi. Afgelopen weekend was het de beurt aan Wilhelmus (zo.). De Voorburgse voetbalclub verloor in eigen huis van het twee klassen hoger spelende VVSB. Het werd 2-3.

Forum Sport plaatste zich wel bij de laatste 48 clubs door in Voorburg een 3-1 overwinning op het een klasse lager spelende DSVP uit Pijnacker te boeken. Niet geheel toevallig ontmoetten beide Voorburgse voetbalclubs elkaar midweeks in een oefenwedstrijd, die door Forum Sport met 5-3 gewonnen werd.

Tweedeklasser Forum Sport, dat doelman Leander Verwoerdt miste wegens werkverplichtingen, won zaterdag met 3-1 van derdeklasser DSVP door doelpunten van Kees Konings (2) en Remco Overdevest. Midweeks oefenden de mannen van trainer Stefan Koegler thuis nog tegen collega tweedeklasser op zondag Wilhelmus (5-3; Jerrel Banshidar (2), Kees Konings, Remco Overdevest & Mohammed Kassi; Wilhelmus: Ferry van der Plas (2) & Brian Moen).

Over beide ontmoetingen was Koegler enerzijds tevreden en anderzijds ontevreden. ?Tegen Wilhelmus kregen met name de wisselspelers met weinig speeltijd, ook die van Wilhelmus, de gelegenheid zich te manifesteren. Dat is altijd nuttig, want je hebt elkaar nodig. Tegen DSVP was ik met alle respect voor DSVP benieuwd hoe Forum Sport tegen Forum Sport zou spelen.?

Niet louter positief

Zijn algemene conclusie was niet louter positief. ?We waren minder scherp en hadden een tandje harder kunnen en moeten lopen, maar aan de andere kant speelden we bij tijd en wijlen goed. DSVP had weliswaar optisch meer spelaandeel, maar wij zetten vanuit de voorste drie en achterin ??n op ??n spelend veel druk. En toch was het mijns inziens niet duidelijk genoeg dat wij een tweedeklasser zijn en DSVP een derdeklasser.?

De dubbele wissel in de rust impliceerde ontevredenheid, maar niets is minder waar. ?Ik was tevreden over Kees Konings en Frank Raaijmakers. Frank heeft een blessureverleden en Kees is even niet fit geweest. Ze oogden fris. Met dat gevoel wilde ik ze laten rusten met het oog op SVC?08 en RCL.? Tegen beide clubs hoopt Koegler stapjes te kunnen maken. ?De concurrentie binnen onze groep is groter geworden. Daar worden wij alleen maar sterker van. Ik hoop dat wij het vierluik, als je Wilhelmus en DSVP daarin meeneemt, met vier overwinningen kunnen afsluiten.?

Wilhelmus niet verder

Tweedeklasser Wilhelmus speelde zondag thuis tegen hoofdklasser VVSB haar tweede ronde bekerwedstrijd. Tot boosheid van trainer Harold Tjaden werd het 2-3 door doelpunten van Thomas Slaman (1-1) en Brian Moen (2-3).

Ruim een uur na afloop wist de liefhebbende echtgenoot en vader van drie kinderen Tjaden boven in de bestuurskamer het voetbal weer te relativeren: ?Ach het is maar een spelletje.? Direct na afloop van de wedstrijd beneden voor de kleedkamerdeur kon hij dat zeker niet. Het was ook een ongewoon gezicht. Bij de doorgaans bescheiden Tjaden kwam het stoom van ingehouden boosheid uit zijn oren. ?Als er ??n moment is geweest om van een hoofdklasser te winnen was het vandaag.?

Met meer lef en initiatief, en met minder ontzag voor bijvoorbeeld de ex-profs Maickel Ferrier (Haarlem, FC Volendam, Salernitana, Catania (beiden Italiaanse serie B) & Cambuur Leeuwarden) en Houssaine el Ouhsaine (FC Volendam & FC Omniworld) was Wilhelmus naar zijn overtuiging verder gekomen.

?Ik heb uitgebreid met Wim van Laar, de trainer van hoofdklasser HBS, over VVSB gesproken en heb een analyse gekregen van een trainerstudiegenoot van Haico Herbert, mijn assistent-trainer. VVSB laat je vooruit voetballen. Met een hoofdklassewaardig en ervaren middenveld Majid Darrazi, Brian Moen, Mario Mansveld hadden we dat kunnen en moeten doen. Maar dat heeft Wilhelmus te weinig gedaan.?

Tjaden boos

In de rust (1-2) is Tjaden dan ook ongewoon boos geworden. ?We hebben ons in slaap laten sussen. Ik heb zelf in de hoofdklasse gevoetbald. Je speelt soms wedstrijden waarin tijdenlang niets gebeurt en dan ineens hard wordt toegeslagen. Dat gebeurde bij ons. En applaudisseren voor een lob-doelpunt van El Ouhsaine na een fout achterin van ons doe je in mijn wedstrijdbeleving niet.?

Het was in Wilhelmus te prijzen dat het twee velddoelpunten scoorde, terwijl VVSB daar twee spelhervattingen (corner & vrije trap) en een persoonlijke fout voor nodig had. Tjaden: ?Dat waardeer ik ook. Er had alleen meer in gezeten en daar baal ik van."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant