Voetbal afgelopen weekend

Sport 40 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Afgelopen weekend werden de competitiewedstrijden van Forum Sport (uit bij VV ?s Gravenzande) en Wilhelmus (za. & zo.) afgelast wegens de doorweekte grasmat van het hoofdveld op respectievelijk het Juliana Sportpark en Sportpark Westvliet. SEV, RKAVV Tonegido en Stompwijk kwamen wel in actie.

Vierdeklasser SEV won zaterdag thuis met 2-1 van Zwammerdam door doelpunten van Shekeb ?Alex? Arghandiwal en invaller Nicky Rapmund. Trainer Dick Hooning vond en zag dat zijn ploeg iets goed te maken had. ?Het is prettig om te zien dat de inzet en strijd die ik vorige week miste er nu wel was. Het onbenut laten van de kansen is mij dan om het even. Ook met tien man waren we de bovenliggende partij.?

In positief en negatief opzicht was er een hoofdrol weggelegd voor basisdebutant Robert Uldiwa. Hij stond aan de basis van 1-0 en kreeg twee gele kaarten. De tweede gele kaart was een discutabele, vond Hooning. ?Met een sliding werd Robert neergeschoffeld, maar de scheidsrechter vond het een schwalbe. Robert heeft in ??n wedstrijd meer geleerd dan in een half jaar in het tweede elftal.?

Luxe probleem

In de slotfase werd het 2-0. ?In de rust hadden we afgesproken dat we de 1-0 niet zouden verdedigen, maar op zoek zouden gaan naar de tweede goal. Die rode kaart deed daar niets aan af. De kansen op meer doelpunten waren er zeker.? Een penalty bepaalde de eindstand op 2-1. ?Een weggevertje. Een blok zetten op de bal is geen strafschop, maar gelukkig werd er direct na die strafschop afgefloten.?

De drie ingevallen wisselspelers zijn het seizoen tot nu toe overwegend basisspelers geweest. Hooning heeft een (luxe)probleem. ?We kunnen poppetje voor poppetje opvangen, maar de griep heeft ook bij ons in de groep toegeslagen. Het heeft de trainingsarbeid be?nvloed. Ik moest keuzes maken.?

Tonegido verliest van zichzelf

Hoofdklasser Tonegido verloor zondag met 4-0 bij Elinkwijk in Utrecht en vlak voor rust Ch? Jenner met een rode kaart. Het zat de ploeg van trainer Carlos Roeleveld niet mee. ?Elinkwijk is net als wij ook geen topper. Het was een gelijkopgaande strijd en lange tijd 1-0. Ik verzoende me vlak voor de pauze met die ruststand.?

Het werd een ander praatje in de rust dan Roeleveld zich had voorgenomen. ?Een penalty, rode kaart en het niet nakomen van snel vergeten afspraken betekenden meteen een 3-0 ruststand in plaats van 1-0. Het is steeds wat! Ch? zat aan de scheidsrechter als reactie op de strafschop, kreeg geel voor de overtreding en nog eens geel voor het aanraken. Dat mag nou eenmaal niet. Dat soort dingen moet eruit.?

Positief ge?indigd

Na rust kwam Tonegido de mentale tik enigszins te boven. ?De nadruk in mijn pauzepraatje lag op het handhaven van de discipline. Je kunt de wedstrijd na rust met 6 gele kaarten en 5 rode kaarten laten ontsporen, maar als dat was gebeurd zou ik er helemaal klaar mee zijn geweest."

"We zijn de wedstrijd echter positief ge?indigd en hebben aardig vrijuit en verzorgder kunnen voetballen. Elinkwijk geloofde het natuurlijk wel en gaf iets meer ruimte en dan blijkt dat we aardig kunnen voetballen. Sneller aansluiten en meer druk zetten moet gewoon vanaf het begin.?

Roeleveld wordt niet moedeloos. ?Dat zou ik wel zijn geworden als de wedstrijd was ontspoord. Wat je dan nog zegt komt niet meer over. Dan is de discipline weg en heb je als trainer-coach geen click meer met je spelers. Ik zie meer dan voldoende aanknopingspunten, maar er moet echt wat gebeuren. Win je een wedstrijd, dan ziet de ranglijst er zo weer anders uit. Ik geloof erin.?

RKAVV nadert top eerste klasse

Eersteklasser RKAVV won zondag thuis met 3-0 van Neptunus door doelpunten van Marciano Weidum (2) en Sander van Akkeren. Voor rust zette Weidum de toon. Na rust dachten de Leidschendammers er iets te gemakzuchtig over en lieten ze Neptunus bijna terug in de wedstrijd komen.

In de slotfase werd de wedstrijd beslist. De slordigheden werden RKAVV niet fataal, al vindt trainer Bas Steffens dat zijn ploeg zichzelf tekort doet. ?We hebben veel vooruitgang geboekt, spelen met meer overtuiging en met meer flair. Daarbij durven we fouten te maken, maar we moeten niet gemakzuchtig worden. De ploeg cre?ert zich meer ruimte en moet daar nog mee leren omgaan. Het is soms schrikken dat je meer afspeelmogelijkheden hebt.?

Excuses

Het overkwam Weidum, die na rust bij 2-0 de 3-0 aan Thibou had kunnen laten, maar hem niet aanspeelde. Steffens reageerde furieus en Weidum reageerde hetzelfde. ?Voetbal is emotie. Ik was emotioneel en hij was het ook. Na afloop bood hij zijn excuses ervoor aan. Ik had hem meteen naar de kant kunnen halen, maar dat vind ik te kinderachtig op je strepen gaan staan. Hij gebruikte ook geen ongevoeglijke taal. Dan was het anders geweest.?

Steffens is trots op zijn ploeg. ?De jongens zijn goed bezig en werken er keihard voor. De slordigheden zijn aandachtspunten. Als we wat meer onze rust bewaren wordt het eerder 3-0. Voor RKAVV was het lang geleden dat van Neptunus gewonnen werd.? Zondag tegen VUC worden slordigheden wellicht genadeloos afgestraft.

Steffens ziet het niet somber in. ?VUC-RKAVV is een aparte derby. Samen staan we op 15 punten uit 10 wedstrijden. Dat maakt het extra leuk. RKAVV gaat met iedereen de strijd aan. Met respect, maar niet met ontzag."

Stompwijk?92 zit in dal

Vierdeklasser Stompwijk?92 verloor zondag uit bij MMO met 2-0. ?We hadden alle pech die je maar kunt hebben?, aldus trainer Ton van der Bijl, die clubtopscorer Joeri van der Salm met een blessure moest missen. ?Per ongeluk kwamen we 1-0 achter, omdat we een 40 meter trap naar voren van MMO verkeerd beoordeelden. We hebben veel en hard gewerkt om de 1-1 op het scorebord te krijgen, maar we waren niet goed genoeg.?

Met name voorin miste Stompwijk?92 stootkracht. Van der Bijl: ?Uitgerekend op dit moment zijn er te veel spelers uit vorm. We moeten uit die dip komen. Je gaat en je moet door om bezig te blijven. Deze week oefenen we tegen Oosterheem.? Van der Bijl denkt nog wel eens aan vorig seizoen, toen zijn ploeg tot op de laatste reguliere speeldag meestreed om het kampioenschap. ?Dit is inderdaad even anders dan vorig seizoen. Het moet niet te lang duren.?