Mooi park aan De Ruyterstraat

Actueel 40 keer gelezen

Leidschendam - Eind september hebben zo?n 40 bewoners van de Zeeheldenwijk in Leidschendam-Zuid meegedacht met de gemeente over het opknappen van de groenstrook aan de De Ruyterstraat. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het realiseren van de bewonerswensen. Wethouder Eppe Beimers neemt op woensdag 16 december om 9.00 uur het nieuw aangelegde ?park? officieel in gebruik door de aanleg van het laatste speeltoestel.

Voor iedereen wat te doen

Avontuurlijk spelen voor kinderen, wandelen (met de hond) en een plek voor jongeren is waar de bewoners van de Zeeheldenwijk behoefte aan hebben. Daarom is er in de groenstrook naast offici?le speelplekken voor kinderen, ook avontuurlijk spelen mogelijk gemaakt.

Het geasfalteerde pad kan gebruikt worden als skateroute, er is een trekbootje in het water en er is een vlonderpad door het riet aangelegd. Aan de hondenliefhebbers is ook gedacht. Langs de De Ruyterstraat is een hondenroute waar de honden aangelijnd moeten worden en voor de rest van het gebied geldt een loslooproute. Verder wordt nog nagedacht over een jongerenhangplek aan de Vlietweg grenzend aan de Sijtwendetunnel.

Het opknappen van de De Ruyterstraat was al langer een wens. Tijdens het buurtatelier in september 2007 in de Zeeheldenwijk werd het al aangegeven. De buurtateliers werden georganiseerd in het kader van de wijkontwikkelingsvisie Leidschendam-Zuid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant