Veel publiek bij sfeervolle loop

Actueel 51 keer gelezen

Voorburg - Op het complex van Atletiek Vereniging Sparta op Sportpark Westvliet vond vrijdag voor de derde keer de Light in the Night Kidsrun (2,4 km) plaats. Bijna 300 kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 deden mee.

Ze droegen allemaal een rode kerstmuts. Het sportcomplex was fee?riek verlicht met vuurpotten en lichtslingers. De aanwezigheid van kerstmannen, kerstmuziek en gl?hwein maakte de intieme kerstsfeer compleet.

Ongeveer twintig scholen deden mee aan de kerstloop. De Lusthof, Vijverhof, Emmaus, Essesteyn en Professor Casimirschool leverden de meeste deelnemers. Na een warming-up begaven de kinderen zich naar de baan voor het startschot. Zij liepen eerste een rondje op het complex, hevig toegejuicht door de kijkers.

Friso Raad werd eerste, gevolgd door Koen Bijen en Victor van den Bree. Voor Friso was deze overwinning heel bijzonder: deze Lusthofscholier was bij de Molenloop tweede geworden, achter Koen van de Essesteijnschool.

Nu versloeg de Lusthof de Essesteijnschool. Het eerste meisje was Tamika Bonevacia. Ook zij was een bekende van de Molenloop, waar zij eveneens eerste werd. Tweede en derde bij de meisjes werden Simone Langerhorst en Maud Boegborn. Maar alle deelnemers gingen met een medaille naar huis.

Succesvol evenement

De Kidsrun wordt gesponsord door de gemeente Leidschendam-Voorburg. Wethouder Gregor Rensen van Sportzaken gaf het startschot en huldigde de winnaars. Rensen toonde zich bijzonder tevreden: ?Het is toch altijd afwachten of een evenement gaat slagen. Deze Kidsrun spreekt mensen aan. Je kunt er met school aan meedoen en het is fijn in de buurt. Ik ben blij dat het een succes is gebleken?.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant