Laatste duels voetbalcompetitie?

Sport 103 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Op Wilhelmus (za.) na kwamen alle voetbalclubs afgelopen weekend voor de competitie in actie. Komend weekend staat nog een laatste voetbalprogramma van 2009 vastgesteld. Gezien de vrieskou van dit moment is het echter twijfelachtig of er komend weekend gevoetbald wordt. Alleen de vriendschappelijke wedstrijd van Tonegido lijkt doorgang te kunnen vinden, omdat de club over kunstgras beschikt. De onderstaande verslagen kunnen zo goed als zeker als de laatste van 2009 worden beschouwd.

Koploper vloert Forum Sport

Tweedeklasser Forum Sport verloor zaterdag thuis van de koploper in poule 2C DSO uit Zoetermeer. Het werd 0-2. De nederlaag was volgens trainer Stefan Koegler volkomen terecht. ?DSO is de meest volwassen ploeg in onze afdeling. Wij moesten onze momentjes pakken, maar dat is niet gelukt.? De eerste grote kans en het eerste kwartier voetballen waren voor de thuisclub. De beide tegendoelpunten voor rust waren schlemielig.

Na rust probeerde Forum Sport volgens Koegler nog gevarieerd aan te vallen. ?De 0-2 ruststand was toch een tikkie. Toen ook de eerste kans na rust door ons gemist werd, waren de absolute overtuiging en het geloof in eigen kunnen er niet meer.?

Invaller Robin van der Krogt kreeg nog de rode kaart, wat Koegler zwaar bestraft vond. ?Robin was te laat in een persoonlijk duel, maar door de saamhorige reactie van DSO schrok de scheidsrechter volgens mij een beetje. Het amok benaderde hij met de rode kaart.?

Koegler verwacht dat de kans op voetballen komend weekend nihil is. ?We halen in bij Lyra, maar dat heeft geen kunstgras hoofdveld. De thuisclub behaalde 9 punten uit de laatste 3 wedstrijden, maar aaan dergelijke uitslagen hecht ik weinig waarde. We mogen niet verliezen, als de wedstrijd doorgaat.?

SEV voldoet aan verplichting

Vierdeklasser SEV won thuis met 6-0 van ??n van de staartclubs in 4A Aarlanderveen door doelpunten van Shekeb ?Alex? Arghandiwal, Nicky Rapmund en Sander van Wissen (allen 2). Trainer Dick Hooning vond het geen walkover. ?Meer een regelmatige overwinning. Mijn ploeg maakte een scherpe indruk en toonde de intentie om te winnen. Op die 6-0 valt niets af te dingen.?

SEV miste de geblesseerden Robert Uldiwa (hamstrings), Robbert Roos (enkel) en Paul Jansen (ziek), die later nog wel inviel. ?Zo kwamen Tom van der Lubbe en Michael Malon weer eens aan spelen toe?, aldus Hooning. ?Paulos Keflayi is ook weer op de weg terug van lang geblesseerd geweest. Ik verwacht hem er na de winterstop weer gewoon bij.?

Lek bij Tonegido boven

Hoofdklasser Tonegido won zondag verrassend bij naaste concurrent onderin ADO?20 in Heemskerk. Het werd 1-2 door doelpunten van Vialli Serbony en Prince Sandhu. Beide spelers scoorden na de rust en nadat ADO?20 voor rust op voorsprong was gekomen. Hakan Turkoz stond beide keren aan de basis van de doelpunten.

Serbony liet naast zijn doelpunt vier opgelegde kansen onbenut, waardoor ADO?20 tot en met de laatste seconde hoop putte op de gelijkmaker. Jeffrey Loozen onderscheidde zich in de slotminuut met een prachtige redding op een even prachtige vrije trap. ?Het was inderdaad een leuke zondag?, zegt trainer Carlos Roeleveld. ?De laatste weken liep het al lekker, al was dat tot vorige week nauwelijks in de uitslagen te zien.?

Roeleveld is de afgelopen maanden geen moment in paniek geweest. ?Ik ben mijn beleid blijven uitvoeren. Tonegido heeft een jonge ploeg. Die ploeg is goed, maar heeft tijd nodig. De kwaliteit komt er nu uit. Van tweedeklasser GDA wonnen we vorige week bijvoorbeeld een oefenwedstrijd met 9-1.?

Niet onbelangrijk is de inbreng van de twee clubmannen en routiniers Rewien Malaha en Harry de Haas. Malaha, die afgelopen zomer nog overschrijving leek aan te vragen naar Wilhelmus, was zondag opnieuw basisspeler. Harry de Haas viel zondag vlak voor tijd in. ?Dat was eigenlijk niet de bedoeling, maar om tijdwinst te boeken heb ik hem in laten vallen na ??n training en een halve wedstrijd tegen GDA.?

Waarschijnlijk is Tonegido komend weekend de enige club die het jaar voetballend uitspeelt. Roeleveld: ?We spelen thuis op kunstgras een oefenwedstrijd tegen Roda?46 om het goede gevoel vast te kunnen houden.?

Jeroen Pesschier redt RKAVV

Eersteklasser RKAVV won zondag uit bij HVV in Den Haag. Het werd 0-2 door doelpunten van Jimmy Hagenaar voor en invaller John den Dulk na rust. HVV was zeker niet de mindere ploeg, maar vond op cruciale momenten doelman Jeroen Pesschier op zijn weg.

Maurice Vogelaar helpt Wilhelmus (zo.)

Tweedeklasser Wilhelmus won zondag thuis ternauwernood met 3-2 van Teylingen en staat nu tweede in de algemene rangschikking in 2C. Voor de Voorburgers scoorden Brian Moen (1-0 en 2-2) en matchwinner Maurice Vogelaar, die op de reservebank was begonnen.

Trainer Harold Tjaden verweet zijn ploeg de krappe overwinning. ?Wilhelmus maakte het zichzelf moeilijk tegen een matig Teylingen. Door twee weggevers stond het na 90 minuten 2-2.? De 3-2 van Vogelaar werd tot blijdschap van Tjaden als een bevrijding gevierd. ?De keeper van Teylingen liet de bal uit zijn handen glippen, waardoor Maurice een vrije doortocht naar het lege doel had. De ontlading was uiteraard erg groot.?

Tjaden had zich eigenlijk bij 2-2 neergelegd. ?Je voelt aan dat het niet meer kan, maar gelukkig werd ik daarin bedrogen.? Zondag wacht de topper tegen koploper FC Boshuizen. ?Als het doorgaat?, zegt Tjaden, die verwacht dat de vrieskou niet op tijd uit de velden weg zal zijn. ?We hebben weliswaar kunstgras op een bijveld, maar staan niet bij de KNVB geregistreerd om ernaar uit te wijken. Bovendien is de entourage rond zo?n topper dan toch anders. De ondergrond kunstgras ligt ons op zich wel. Ik had ons wel eens willen zien spelen voor de competitie tegen Boshuizen op zo?n veld.?

Ton van der Bijl verlaat Stompwijk?92

Vierdeklasser Stompwijk?92 verloor zondag thuis van DosR uit Roelofarendsveen. Het werd 2-3. Net na rust stond het nog 0-3. Toby van Marwijk scoorde kort daarop twee keer in twee minuten. In de jacht op de gelijkmaker behaalde een strijdbaar Stompwijk niet het gewenste resultaat.

?Door twee persoonlijke fouten kwamen we op achterstand en liepen we achter de feiten aan?, aldus trainer Ton van der Bijl, die desondanks tevreden was over het getoonde spel. ?Het verschil tussen de koploper en ons was niet zo groot. Dat beschouw ik als een morele overwinning.?

Van der Bijl kondigde afgelopen donderdagavond aan na drie jaar hoofdtrainerschap bij Stompwijk?92 te zullen stoppen aan het einde van dit seizoen. ?Na drie jaar vind ik het mooi geweest.? Bang dat de vroege aankondiging de verdere samenwerking dit seizoen in de weg zal gaan zitten is Van der Bijl niet. ?De club moet ook verder, dus wilde ik niet langer wachten met mijn beslissing. Ik bespeur juist de goede wil om het seizoen zo goed mogelijk af te maken.?

Voetbal-voorzitter Wim Luiten zit niet stil bij de ontstane situatie. ?Het is nog maar net bekend, maar we zijn al bezig met een nieuwe trainer. Daar kun je niet vroeg genoeg mee bezig zijn.?

Lange terugreis vrouwen Tonegido

Landelijk eersteklasser Tonegido verloor zondag met 3-0 bij de nummer drie in 1C FC Berghuizen in Oldenzaal. De Voorburgers traden aan zonder Ramona Lukassen, die vrijdagavond bij haar zaalvoetbalclub Noordzee uitviel met een enkelblessure.

RKAVV wint met vrouw en macht

Derdeklasser RKAVV won zaterdag thuis met 4-3 van ?s Gravenzande SV door doelpunten van Sandra Louts (1-0), Nicole Spigt (2-1), Mandy Martens (3-2) en Marianne Baijens (4-2) uit een strafschop. In deze aantrekkelijke en doelpuntrijke wedstrijd moest RKAVV het stellen zonder vaste waarden Krista van Rest (nekblessure) en Claudia van der Hulst (verstandskiezen).

In de 85e minuut scoorde ?s Gravenzande 4-3, zodat RKAVV nog een aantal bibberende laatste minuten te doorstaan had. Met vrouw en macht werd de voorsprong echter stevig vastgehouden en niet meer uit handen gegeven.