CDA hekelt uitvallen straatverlichting

Actueel 39 keer gelezen

Leidschendam - Goed werkende straatverlichting is essentieel voor veiligheid. Er moet een algemeen noodnummer komen waar betrokken burgers (ook buiten kantooruren) incidenten kunnen melden, zoals de uitval van straatverlichting. En bovendien moeten zij erop kunnen rekenen dat de gemeente vervolgens onverwijld in actie komt.

Dit zegt de CDA fractie in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg bij monde van Margot Duermeijer. Zij heeft door middel van schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders gevraagd om hierover een standpunt in te nemen.

Twee keer ingebroken

Het CDA reageert met deze vragen op klachten van inwoners van de wijk Park Leeuwenbergh, die vier dagen lang hebben moeten wachten op reparatie van uitgevallen straatverlichting. En dit ondanks herhaalde meldingen bij de politie Haaglanden en het Meldpunt Openbare Ruimte.

"Vier dagen wachten voor de straatverlichting gerepareerd wordt is veel te lang", zegt Margot Duermeijer. In de tussentijd is er twee keer in die wijk ingebroken. "Dat kan en mag niet gebeuren," aldus het CDA raadslid. "Aan de ene kant voert de politieHaaglanden een campagne onder de leuze 'Licht zet inbrekers in het zicht'. Aan de andere kant wordt er veel te stroperig gereageerd op een melding van burgers."

Aldus Margot Duermijer, die daarom bij het College van Burgemeester en Wethouders aan de alarmbel heeft getrokken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant