Politie wk. 53

Actueel 54 keer gelezen

Ongewenst bezoek

Oplichters hadden op maandag 21 december al snel in de gaten, dat de babbeltruc bij een 76-jarige bewoonster van de Gravin Juliana van Stolberglaan niets op ging leveren. Zij vertelden de vrouw dat zij haar wasmachine kwamen repareren. De vrouw liet zich niet onaangenaam verrassen en stuurde de beide mannen weg.

Zij zag dat de beide oplichters een nieuwe poging ondernamen bij haar 79-jarige buurvrouw. Daar werden de mannen wel toegelaten tot de woning. De 76-jarige belde aan en deelde mee, dat zij de politie inmiddels had gebeld. De beide mannen kozen hierop het hazenpad en waren nog niet in de gelegenheid geweest om spullen uit de woning van de 79-jarige weg te nemen.

De politie prijst deze handelswijze van de 76-jarige en adviseert ook andere mensen om niet zomaar een onbekende in de woning toe te laten. Praat met vreemden bij voorkeur via het raam of een intercom. Een deurspion (kijkgaatje) in uw voorkeur stelt u in de gelegenheid om, nog voordat u de deur opent, te zien wie er bij u hebt aangebeld.

Vraag ook altijd om een legitimatiebewijs en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe of laat de voordeur dicht. Bel altijd de politie bij onraad, ook wanneer men niet bij u binnen is geweest. Dit vergroot de kans op een oplichter te pakken wanneer hij nog in een wijk rondstruint.

Samenscholingsverbod weer overtreden

De politie ontving op maandag 21 december diverse meldingen omtrent jeugdoverlast op de Spinozalaan. De jeugd had met fijngestampt sneeuw een blokkade opgeworpen over de gehele breedte van de rijbaan. In de sneeuwblokkade had men diverse voorwerpen, zoals stoelen en stenen verwerkt.

De politie trof in de directe omgeving van de opgeworpen sneeuwwal twee Voorburgers, in de leeftijd van 19 en 20 jaar aan, die een samenscholingsverbod hadden. Zij mogen zich niet met meer dan twee personen in het gebied ophouden. Beide Voorburgers kregen een proces-verbaal.

Ruit vernield door vuurpijl

Door een vuurpijl knalden maandag 21 december een aantal ruiten uit de sponningen van een woning aan de Prinses Annalaan. Agenten vonden de stok van de vuurpijl op de galerij. De bewoner zorgde zelf voor afdichting van de ramen voor de nacht en deed op dinsdag 22 december aangifte van vernieling.

Vrachtauto ramt reclamebord

De bestuurder van een vrachtauto heeft op dinsdag 22 december een reclamebord van een elektriciteitszaak in het winkelcentrum Leidsenhage vernield. De bestuurder reed na de aanrijding door zonder dat zijn identiteit of dat van zijn voertuig op behoorlijke wijze kon worden vastgesteld.

Uit de beelden van beveiligingscamera's bleek, dat de man een stuk tegen het verkeer was gereden en daarbij kennelijk het lichtreclamebord niet had opgemerkt. Het reclamebord dreigde te vallen, terwijl de tl-verlichting en diverse elektriciteitsdraden kapot gereden waren.

Inmiddels is de identiteit van de vermoedelijke bestuurder en het kenteken van de vrachtauto bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding na ruzie in verkeer

Een 64-jarige Haagse automobilist gaf op dinsdag 22 december middels armgebaren aan, dat een 35-jarige Leidschendamse automobilist hem op de Burgemeester Sweenslaan voorrang had moeten verlenen.

De Leidschendammer bracht zijn auto tot stilstand, pakte een ijzeren staaf en liep op de Hagenaar toe. Hij opende het portier van de auto van de Hagenaar, bedreigde hem en schopte hem in de zij. Politieagenten wisten de Leidschendammer korte tijd later aan te houden. Hij werd ingesloten in het politiebureau en kreeg een proces-verbaal.

Gladheid door sneeuwval

De vele sneeuw die tijdens vorige week gevallen is heeft voor nogal wat problemen gezorgd. Een kraanwagen moest er aan te pas komen om een vrachtauto vlot te trekken. De bestuurder had het voertuig op dinsdag 22 december geparkeerd op de Aart van der Leeuwkade. Toen hij weg wilde rijden, bleek dat hij door de gladheid niet meer voor- en achteruit kon.

Helaas was er ook persoonlijk letsel te betreuren. Een 87-jarige Voorburgse kwam op dinsdag 22 december op het Koningin Julianaplein door de gladheid ten val. Zij liep vermoedelijk een gebroken heup op en werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Geen onderbroekenlol

Een 21-jarige Hagenaar trachtte op dinsdag 22 december zijn slag te slaan in een warenhuis in het winkelcentrum Leidsenhage. Hij was samen met een nog onbekende persoon en nam eerst een grote tas weg. Hij propte voor ongeveer 400 euro aan boxershorts in die tas en verliet daarmee de winkel.

Daar werd hij aangehouden door de bedrijfsbeveiliging en overgedragen aan de politie. De Hagenaar werd ingesloten in het politiebureau en aldaar in verzekering gesteld. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Naar zijn mededader wordt een onderzoek ingesteld.

Aanhoudingen na gewapende overval

De politie heeft na een uitgebreid recherche-onderzoek twee verdachten van een gewapende overval aangehouden. Drie mannen drongen op dinsdag 8 december een restaurant in het winkelcentrum Leidsenhage binnen. Onder bedreiging van vuurwapens werd het aanwezige personeel gedwongen een kluis en een kassalade te openen en de inhoud af te geven.

Getuigen zagen dat de daders er vervolgens vandoor gingen in een personenauto voorzien van kentekenplaten, die enkele dagen eerder in Leidschendam vanaf een auto waren ontvreemd. De bewuste auto werd een dag later in Voorburg teruggevonden. Inmiddels kon het rechercheteam kort enkele dagen na de overval een 18-jarige Leidschendammer en een 19-jarige Hagenaar aanhouden.

Beide verdachten zijn voor de rechter-commissaris geleid die hun hechtenis met 14 dagen verlengde. De politie nam vuurwapens en een deel van buit in beslag. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Asielzoekers opgepakt voor winkeldiefstal

De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage betrapte op woensdag 23 december twee mannen, in de leeftijd van 38 en 17 jaar, op winkeldiefstal. Vanuit een warenhuis namen zij enkele flesjes parfum weg.

De beide winkeldieven, afkomstig uit Georgi? en verblijvende in asielzoekerscentra in Wassenaar en Almelo. Zij werden ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Hagenaar op gestolen fiets aangehouden

De controle van een 19-jarige Haagse fietser bleef op donderdag 24 december niet zonder gevolgen. De jongen fietste zonder verlichting over de Fonteynenburghlaan. Tevens bleek dat de fiets niet voorzien was van een slot, omdat de Hagenaar die in zijn jaszak had gestopt.

Aan de hand van het framenummer kwamen de agenten tot de conclusie dat de fiets van diefstal afkomstig was, waarop de Hagenaar werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Tijdens zijn verhoor verklaarde de jongen, dat hij van een kennis toestemming had om de fiets mee te nemen. De politie heeft proces-verbaal tegen de Hagenaar opgemaakt.

Dronken achter het stuur

Een 60-jarige Leidschendamse automobilist bleek bij een controle op de Parkweg op donderdag 24 december zwaar onder invloed van alcohol te zijn. De man werd gecontroleerd, waarna hij een blaastest moest ondergaan.

Het lukte de Leidschendammer maar niet om voldoende lucht in het apparaat te blazen. Na 7 pogingen kwam er toch een uitslag, 740 ug/l. De Leidschendamse autobestuurder moest direct zijn rijbewijs inleveren. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Een 37-jarige Haagse automobilist had op zaterdag 26 december wel erg diep in het glaasje gekeken voordat hij achter het stuur van zijn auto plaatsnam. Agenten zagen de man slingerend over de Koningin Julianalaan rijden.

Na een controle en blaastest werd de Hagenaar aangehouden. Aan het politiebureau blies hij 855 ug/l. De politie heeft het rijbewijs van de Haagse automobilist ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Poolse inbreker aangehouden

Politieagenten hebben op zondag 27 december een 28-jarige Poolse inbreker aangehouden. Een bewoner van de Van Naeltwijckstraat hoorde een harde klap. Hij zag dat de voordeur van de woning van een buurtbewoner was opengebroken en dat er een man op het dak van de woning stond. Hij alarmeerde direct de politie, die de Pool in de afgesloten tuin achter de woning aantrof.

De Pool werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau, alwaar hij in verzekering werd gesteld. De woninginbreker werd op dinsdag 29 december geleid voor de rechter commissaris. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant