Buurtpreventieteam in De Heuvel

Actueel 39 keer gelezen

Leidschendam - Op initiatief van wijkbewoners van De Heuvel werd woensdagmiddag 10 februari het eerste buurtpreventieteam in Leidschendam geïnstalleerd. In dit buurtpreventieproject werken gemeente, politie, woningcorporaties en buurtpreventieteam samen.

De betrokken partijen ondertekenden hiervoor een convenant en werkafspraken voor een periode van twee jaar, waarna het buurtpreventieteam De Heuvel werd gepresenteerd.

Het buurtpreventieteam De Heuvel bestaat uit zes actieve buurtbewoners die zich vrijwillig inzetten om tot een veiligere buurt te komen. De huismeesters van WoonInvest en Vidomes lopen bij toerbeurt mee met het buurtpreventieteam.

Het team loopt gemiddeld eens per week een ronde door de wijk. Het buurtpreventieteam betrekt, informeert, motiveert en mobiliseert buurtbewoners.

Betrekken bij de buurt om de saamhorigheid te vergroten. Informeren over buurtpreventiezaken, buurtveiligheid en –preventie en wat buurtbewoners zelf kunnen doen om inbraak, diefstal, overlast en vandalisme te voorkomen (zoals: niet de radio in de auto achterlaten of het raam open laten staan).

Motiveren om actief mee te kijken naar wat er gebeurt op straat (uitgangspunt hierbij is dat de bewoners zelf het beste weten wat er in hun omgeving wel en niet klopt).

Mobiliseren van bewoners om zaken bij de politie of bij het Meldpunt Openbare Ruimte (MOR) te melden, en bij verdachte zaken de politie te alarmeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant