Nieuwe regels weekmarkten

Actueel 57 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Burgemeester en wethouders hebben de Marktverordening geactualiseerd en een Marktreglement vastgesteld. In de nieuwe verordening zijn de wijzigingsvoorstellen verwerkt van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel.

De verordening is gemaakt op basis van de feitelijke situatie op de markten in Leidschendam en Voorburg. De wachtlijst van gegadigden voor een standplaats op de markt wordt vanaf 2011 opgeheven; voor het toewijzen van de standplaatsen komen nog criteria. Het aankondigen van vrijgekomen standplaatsen gebeurt dan via een advertentie in een vakblad.

In het Marktreglement staan onder andere de verplichtingen voor de marktkooplieden en de regeling voor het toewijzen van vaste standplaatsen, dagplaatsen en standwerkerplaatsen. Per markt is een brancheringslijst vastgesteld. Hierin staat aangegeven welke branches vertegenwoordigd zijn op de markten, hoeveel marktkooplieden per branche zijn toegestaan en het aantal kramen.

Dankzij deze branchering bieden de weekmarkten een grote verscheidenheid aan artikelen met herkenbare en bekende aanbieders.

De Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel en de marktcommissie zijn positief over de nieuwe regelingen. De gemeenteraad moet de Marktverordening officieel vaststellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant