Koen en Myrthe winnen Jongerendebat

Actueel 101 keer gelezen

Leidschendam - In de hal van het oude Raadhuis debatteerden op maandagavond 15 februari 19 scholieren met elkaar tijdens het Jongerendebat. In de laatste debatronde mochten ze het opnemen tegen acht vertegenwoordigers van de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. Het Jongerendebat werd georganiseerd door de gemeenteraad in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen.

Nebahat Albayrak, staatssecretaris van Justitie, leidde het debat.

De jury bestond uit: Sybrand van Haersma Buma (voorzitter), Tweede Kamerlid voor het CDA, Hans van Leeuwen, Tweede Kamerlid voor de SP, Boris van der Ham, Tweede Kamerlid voor D66, Paul de Krom, Tweede Kamerlid voor de VVD.

Iedereen was zeer onder de indruk van de debatkwaliteiten van de jongeren. Zo gaf de jury aan dat de jongeren niet alleen heel goed pro- en contra argumenten naar voren wisten te brengen tijdens het debat, maar dat het ook inhoudelijk van hoog niveau was.

Ook de meer ervaren kandidaat-raadsleden vonden de argumentatie origineel en hadden soms zelfs moeite om overeind te blijven in het slotdebat. Aan het eind van het Jongerendebat kreeg Koen Rijk de juryprijs voor beste debater uit handen van juryvoorzitter Sybrand van Haersma Buma. Favoriet van het publiek was Myrthe Born die uit handen van staatssecretaris Nebahat Albayrak en burgemeester Hans van der Sluijs de publieksprijs overhandigd kreeg.

Beide scholieren zitten op het Dalton Voorburg. Een enthousiaste Nebahat Albayrak besloot de avond met de woorden: “We zien deze jongeren ongetwijfeld terug in de politiek”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant