Gedenkteken slachtoffers bombardement

Actueel 117 keer gelezen

Voorburg - Op de Algemene Begraafplaats Parkweg in Voorburg bevindt zich een massagraf met slachtoffers van het bombardement dat op 3 maart 1945 het Haagse Bezuidenhout trof.

Bij de renovatie van de begraafplaats hebben burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg besloten bij dit graf een gedenkteken op te richten dat herinnert aan deze ingrijpende gebeurtenis, nu 65 jaar geleden.

Woensdagmiddag 17 februari vond de onthulling plaats van dit gedenkteken. Wethouder Eppe Beimers (beheer openbare ruimte) van Leidschendam-Voorburg, en de heer Verbunt, voorzitter van de Stichting 3 maart '45, verrichtten de officiële handeling bij het graf aan de Parkweg 105 in Voorburg.

Herdenking

De jaarlijkse herdenking van het bombardement op het Bezuidenhout zal dit jaar plaats vinden op zondag 7 maart. Het programma start om 10.00 uur met een gemeenschappelijke dienst van de kerken in Bezuidenhout in de Christus Triumfatorkerk, hoek Laan van Nieuw Oost Indië en Juliana van Stolberglaan.

Tijdens de viering zal het Cross of Nails worden overgedragen aan de voorganger van een van de Bezuidenhoutse kerken. Om 12.00 uur zal er in stilte een bloemenhulde aan de slachtoffers van het bombardement gebracht worden. Om 12.45 is er, tot slot, een herdenkingsconcert in het gebouw Centre Court, Prinses Beatrixlaan 2, hoek Juliana van Stolberglaan. De entree is gratis.

Na afloop van het concert is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de foyer onder het genot van een kopje koffie en een broodje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant