Nog geen nadeelcompensatie Arembergelaan

Actueel 68 keer gelezen

Voorburg - De ondernemers van de Van Arembergelaan en omgeving ondervinden veel nadeel van de afsluiting van de weg voor de aanleg van een rotonde. Vanwege het winterweer gaat het werk echter nog minstens tot half mei duren.

Inmiddels heeft al een ondernemer de deuren moeten sluiten en enkele anderen klagen steen en been. De winkeliers hadden verder gevraagd of er stoplichten geplaatst konden worden om het verkeer door de Van Matennessestraat om te kunnen leiden, maar hier is nog niet door de gemeente op gereageerd.

Vooralsnog is er ook geen verordening voor nadeelcompensatie voor de winkeliers, zoals er wel een is voor Leidschendam Centrum. Deze verordening is alleen van toepassing in Leidschendam Centrum en niet voor de Van Arembergelaan.

Dat voor de situatie rond de rotonde Van Arembergelaan geen verordening is vastgesteld, betekent niet dat er in het geheel geen compensatie wordt verleend. Iedere claim wordt afzonderlijk beoordeeld. De gemeente kan ook nog niet aangeven of dat leidt tot een schadevergoeding en hoe hoog die eventueel zal zijn.Dat is voor ieder geval weer anders.

De winkeliers krijgen echter nog meer nadeel want straks gaat de Potgieterlaan ook nog dicht voor de riolering en dan is er ook nog de sloop van de Barbansonstraat, die in mei van start gaat. De winkeliers van de Van de Arembergelaan vrezen dat het zware vervoer (vrachtwagens-tractoren) dan ook door hun straat wordt geleid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant