Frieda van Voorst krijgt kunstprijs

Actueel 47 keer gelezen

Voorburg - Kunstenares Frieda van Voorst ontving zaterdag 20 februari in De Voorhof van de Oude Kerk te Voorburg de Aart van den IJsselprijs uit handen van wethouder Astrid van Baalen. Aansluitend hieraan opende de wethouder in het Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg, Herenstraat 101, een tentoonstelling van het werk van Frieda van Voorst.

Beeldend kunstenares Frieda van Voorst woonde en werkte in de jaren 80 in Voorburg en in Leidschendam. Inmiddels woont zij al bijna 18 jaar in Italië, maar heeft zij de gemeente Leidschendam-Voorburg nooit uit het oog verloren.

In de gemeentelijke kunstcollectie is, naast haar schilderijen uit de jaren 80, ook werk uit de afgelopen tien jaar opgenomen. Haar kunst kenmerkt zich door mediterrane kleuren (rood, geel, blauw en zwart) met als blikvangers objecten, teksten, gezichten en paarden.

De Prijs

De Aart van den IJsselprijs is de kunstprijs van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Deze prijs wordt een keer per drie jaar toegekend aan een professionele beeldend kunstenaar als blijk van bijzondere waardering voor zijn of haar totale oeuvre. De kunstprijs bestaat uit een geldbedrag van € 5.000 en een glasobject vervaardigd door de Voorburgse kunstenaar Ming.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant