Geld voor startende ondernemer

Actueel 117 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Goed voorbereid beginnen aan het ondernemersavontuur; dat is wat de gemeente wil bereiken met het aanbieden van het Starterstraject. Het starterstraject is een van de mogelijkheden die de gemeente Leidschendam-Voorburg inzet om de lokale economie te stimuleren.

Startende ondernemer Ingrid Kruis meldde zich als eerste voor het Starterstraject aan. Zij startte begin 2010 met haar bedrijf 2Borganized. Tijdens de Economie Werktop kreeg zij van wethouder Astrid van Baalen de eerste cheque van € 500 voor het Starterstraject aangeboden.

Het starterstraject wordt uitgevoerd door de Kamer van Koophandel en bestaat uit diverse ondersteunende diensten gericht op ondernemers. Denk aan adviesgesprekken met een bedrijvenadviseur of het volgen van startersbijeenkomsten op het gebied van marketing, financiën of belastingen.

Starters betalen zelf € 100. De gemeente Leidschendam-Voorburg legt maximaal € 500 bij. Er is geld beschikbaar voor twintig startende ondernemers. Geïnteresseerden moeten er snel bij zijn want op is op.

2Borganized

Ingrid Kruis startte in januari 2010 als professional organizer met haar bedrijf 2Borganized, dat advies en hulp biedt bij het organizen van woning en/of werkplek. Na inschrijving bij de Kamer van Koophandel bleek dat zij in aanmerking kwam voor het Starterstraject Leidschendam-Voorburg.

Inmiddels heeft Ingrid gebruikgemaakt van een aantal mogelijkheden van het Starterstraject. Ingrid vertelt: "Het Starterstraject is op maat gemaakt. Ik bepaal zelf waar ik behoefte aan heb. Ik ben bij verschillende bijeenkomsten geweest. Daar heb ik veel informatie gekregen. Erg nuttig waren de praktijkvoorbeelden. Tevens vind ik het fijn om mijn ervaringen met andere starters te delen”. Kijk voor meer informatie over het Starterstraject op www.kvk.nl.

Economie Werktop

De Economie Werktop stond in het teken van het stimuleren van werkgelegenheid in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Tijdens de top ging de gemeente met een geselecteerde groep (startende) ondernemers en instellingen zoals Kamer van Koophandel en MKB in gesprek over starters, bedrijfshuisvesting en de rol van de bedrijvencontactfunctionaris bij de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant