Zumbamarathon voor Haïti

Algemeen 73 keer gelezen

Leidschenveen - In Active Health Center Leidschenveen, aan de Henri Faasdreef 226 te Den Haag (Leidschenveen), wordt zondag 28 februari een zumbamarathon gehouden voor Haïti.

Van 11.15 tot 16.15 uur wordt vrijwel ononderbroken onder leiding van 4 zumba-instructors bewogen op muziek. Deelnemen kost 10 euro voor het eerste uur en 1 euro extra voor ieder volgend uur. Het geld dat met de actie wordt verdiend, komt ten goede aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

In principe kan men vrij inlopen en hoeft men geen lid te zijn. Vooraf inschrijven via e-mailadres info@ahcleidschenveen.nl wordt echter wel op prijs gesteld.

Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Bij zumba doe je fitness-oefeningen op muziek, vergelijkbaar met aerobics.

De naam zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben. Wereldwijd zijn er zumba-instructeurs, en worden de zumba-dvd's via internet verkocht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant