Opnieuw weinig voetbal in het weekend

Sport 77 keer gelezen

Voorburg - Alleen Tonegido speelde zondag competitie en verloor thuis de Haaglanden derby van Haaglandia met 3-1. Ondanks de vele afgelastingen speelden RKAVV en Wilhelmus vriendschappelijk.

Tonegido nu laatste in hoofdklasse A

In een gelijkopgaand duel trokken de Rijswijkers aan het langste eind. Mitchel Jacobs scoorde nog wel 1-1 voor de Voorburgers, maar waar de 2-1 in de lucht hing werd het 1-2. Op de counter scoorde Haaglandia nog 1-3 in de slotfase.

“We deden absoluut niet onder voor Haaglandia, maar daar koop je niks voor”, zegt trainer Carlos Roeleveld, die zijn ploeg bij tijd en wijlen een optisch veldoverwicht zag hebben. “We hebben inderdaad veel op hun helft gevoetbald. Een doelpunt van Harry de Haas werd nog afgekeurd. Ook wij hebben nog hele goede kansen gehad, maar we staan nu laatste.”

Ondanks dat hij pas enkele weken weer in training is na een langdurende blessure stond keeper Gianni Kamperveen weer meteen in de basis. Roeleveld. “Jeffrey Loozen en hij hebben allebei hun specifieke kwaliteiten. Tegen de grote monden en bravoure van Haaglandia wilde ik een zelfde type onder de lat. In dat opzicht zet Gianni meer neer dan Jeffrey.”

Het meespelen van de twee 37-jarigen Harry de Haas en Rewien Malaha moet Tonegido behoeden voor degradatie. De Haas, vorige week aanwezig op het Sportgala Leidschendam-Voorburg 2010, is overtuigd van handhaving. “Wij degraderen niet. Daar gaan wij voor zorgen.”

Velo-RKAVV 3-4

Marciano Weidum en Rick Orta zorgden voor 0-2, waarna nog in de eerste helft Velo een voorsprong nam (3-2). Na de pauze kopte Sander van Akkeren RKAVV naar 3-3. Milan van der Veer werd matchwinner.

Wilhelmus-TOGB 3-0

Tweedeklasser Wilhelmus herstelde zich tegen TOGB van de vorige week geleden oefennederlaag bij DHC (4-0). De Voorburgers wonnen overtuigend met 3-0 door doelpunten van Ferry van der Plas, Thomas Slamann en Brian Moen.

“We waren geschrokken van die ruime nederlaag en tot de conclusie gekomen dat het absoluut beter moest kunnen”, zegt trainer Harold Tjaden. “We hebben nu heel duidelijk het verschil kunnen zien; op 80, 90 % denken te kunnen voetballen lukt niet, maar met 110% inzet, wat de basis moet zijn (!), zijn we in staat om heel aardig te voetballen tegen eersteklassers. Dat gegeven moeten we in onze oren knopen voor de competitie.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant