Brede trams op lijn 2

Actueel 23 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Tramlijn 2 wordt tussen station Laan van Nieuw Oost-Indië en de keerlus bij De Haar in Leidschendam aangepast voor RandstadRailvoertuigen en de toekomstige brede trams.

Langs het hele traject treft de gemeente Leidschendam-Voorburg ruim twintig extra maatregelen voor een betere verkeersveiligheid en grotere doorstroming. Het gaat onder andere om extra opstelruimte voor voetgangers, zebrapaden voor voetgangers en verkeerslichten.

Burgemeester en wethouders stemmen in met de werkzaamheden aan tramlijn 2. De kosten voor aanpassing van de tramlijn zelf bedragen ruim drie miljoen euro. Stadsgewest Haaglanden neemt deze kosten voor zijn rekening.

De extra maatregelen die de gemeente voor de verkeersveiligheid en doorstroming wil treffen, vergen een investering van 1,8 miljoen euro. Dankzij subsidie van Haaglanden betaalt de gemeente hiervan 226 duizend euro.

Vorig jaar zijn de voorlopige plannen aan omwonenden gepresenteerd op een informatiebijeenkomst. De reacties zijn verwerkt in de nieuwe plannen. In april houdt de gemeente een inloopavond over de aangepaste plannen. De uitvoering van de werkzaamheden start nog voor de zomer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant