Geldkrant voor alle inwoners

Actueel 32 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De nieuwe gemeentelijke Geldkrant van de gemeente werd vrijdag 26 februari door wethouder Sociale Zaken, Gregor Rensen, overhandigd aan Frouwke de Boer, voorzitter van de Participatieraad en deelraad Sociale Zaken van Leidschendam-Voorburg.

De Geldkrant is een initiatief van de gemeente en is ontwikkeld in samenwerking met het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). De gemeente wil haar inwoners voorzien van nuttige (besparings)tips en van informatie over alles wat met geld te maken heeft.

Verder staan er in de acht pagina’s tellende krant handige regelingen die de gemeente op het gebied van sociale voorzieningen biedt. De tips en regelingen variëren van het gebruikmaken van een collectieve ziektekostenverzekering via de gemeente, advies over schuldhulpverlening tot extra geld voor ouders en jongeren.

De gemeente vindt het belangrijk om niet alleen mensen met een minimuminkomen te informeren, maar alle inwoners van de gemeente. Iedereen heeft immers baat bij praktische tips. Bijvoorbeeld over hoe om te gaan met zakgeld of de uitgaven te beheersen. De Geldkrant wordt half maart huis aan huis verspreid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant