Warme jas voor Vlietbaner

Actueel 24 keer gelezen

Voorburg - Wethouder Sociale Zaken, Gregor Rensen, overhandigde donderdag 25 februari een warme jas aan Vlietbaner Abdoel Rasied Abdoelrazak. Hij werkt sinds 16 november op Sportpark ’t Loo in Voorburg.

Wethouder Rensen bood de jas aan als blijk van waardering naar de Vlietbaner. Abdoel Rasied Abdoelrazak verricht verschillende werkzaamheden op het sportpark zoals kleine reparaties, helpen met onderhoud en toezicht op het gebruik van de accommodaties.

Een Vlietbaan is een baan voor gemiddeld twintig uur per week gedurende een periode van zes maanden. Het is een initiatief van de gemeente Leidschendam-Voorburg om de maatschappelijke participatie te bevorderen van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Wethouder Rensen: “Het bijzondere van deze baan is dat je enerzijds mensen helpt die langdurig uit het arbeidsproces zijn te re-integreren in de maatschappij. Anderzijds bieden wij instellingen extra handen. En de organisaties krijgen ook nog een vergoeding voor de begeleiding”.

De gemeente zoekt daarom nog organisaties en verenigingen die werkplekken in de openbare ruimte, zorg, kinderopvang, onderwijs en opvoeding, cultuur, sport, welzijn en milieu kunnen aanbieden. De gemeente zorgt dan voor geschikte kandidaten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant