Zware aanrijding Prins Bernhardlaan

Actueel 61 keer gelezen

Voorburg - Op de Prins Bernhardlaan op de kruising met de Scheltuslaan in Voorburg zijn maandagmiddag twee auto's met elkaar in botsing gekomen.

De vermoedelijke oorzaak van de zware aanrijding was een voorrangsfout en een te hoge snelheid. Een voertuig werd 'in de flank' geraakt; het tweede voertuig kwam daarna een stuk verderop op de parallelrijbaan tot stilstand.

De bestuurder van een personenauto, een 88-jarige vrouw, is door de brandweer uit het voertuig gehaald. Om dit mogelijk te maken werd het dak verwijderd. Vervolgens is de zwaargewonde automobiliste onder begeleiding van motoragenten naar het ziekenhuis vervoerd.

De bestuurder van het andere voertuig, een taxi, is voorzichtig uit zijn auto gehaald door ambulancepersoneel en ook vervoerd naar het ziekenhuis. Over de toestand va de taxichauffeur is verder niets bekend.

De kruising van de Bernhardlaan met de Spinozalaan werd langdurig afgesloten, om het sporenonderzoek van de VOA mogelijk te maken. Beide voertuigen kunnen als verloren worden beschouwd. Deze werden in beslag genomen voor nader onderzoek.

Vanwege de betrokkenheid van een taxi doet de Inspectie Verkeer en Waterstaat ook onderzoek naar het ongeval.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant