Politie wk 15

Actueel 71 keer gelezen

Voorburgse trapt niet in oplichting

Een 64-jarige Voorburgse ontving eind maart een brief uit Spanje, waarin vermeld stond dat zij als erflater werd aangemerkt, omdat een familielid in 2004 bij de tsunami zou zijn omgekomen. Hij zou een bedrag van meer dan 7 miljoen hebben achtergelaten.

Een bedrijf, genaamd Rodrigo Gonzales Asociados zou tegen een tarief van 50% haar belangen behartigen. De Voorburgse moest dan wel haar bankgegevens aan het bedrijf verstrekken. Zij trapte hier niet in en ging met de brief naar het politiebureau. De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken. Op deze wijze wordt een visje voorgehouden. Mensen wanen zich miljonair maar blijven in de regel berooid achter.

Voorburgse krijgt HALT verwijzing

Een 13-jarige Voorburgse werd op dinsdag 6 april aangehouden, nadta zij in een kledingzaak in het winkelcentrum Leidsenhage diefstal had gepleegd. Het meisje werd betrapt door de bedrijfsbeveiliging en aan de politie overgedragen.

Zij bekende de diefstal gepleegd te hebben en kreeg aan het politiebureau een HALT verwijzing. Zij zal op korte termijn een alternatieve straf ondergaan.

Oplichtster verkoopt boottochten

De organisatie van het Nederlandse Rode Kruis heeft meerdere meldingen van mensen ontvangen, die benaderd zijn door een vrouw, die zich voordoet als medewerkster van die instelling. De vrouw biedt namens het Rode Kruis boottochten te koop aan voor een bedrag van 29,90 euro.

De vrouw draagt af en toe een hesje van het Rode Kruis, kennelijk met de bedoeling om geloofwaardiger over te komen. De leeftijd van de oplichtster wordt geschat op ongeveer 40 jaar. Zij heeft donkerbruin haar tot op de schouders. De vrouw verplaatst zich in een okergele auto. De politie vraagt uw aandacht voor deze oplichtster en adviseert om niet op de aanbieding van de vrouw in te gaan.

Leidschendammer aangehouden voor mishandeling

Een 49-jarige Voorburgse kreeg op woensdag 7 april een woordenwisseling met een 68-jarige Leidschendammer, die werkzaamheden verrichtte in de tuin van haar buurman aan de Oranjelust. De vrouw zou enkele planten kapot hebben getrokken.

Zij verklaarde, dat de man haar op een gegeven moment een klap in het gezicht gaf. De Voorburgse had licht letsel aan haar gezicht. Politieagenten besloten daarop de Leidschendammer aan te houden voor mishandeling. De man werd ingesloten in het politiebureau. Nadat hij een verklaring had afgelegd werd hij later die dag weer in vrijheid gesteld.

De politie heeft zowel de vernieling als de mishandeling in onderzoek en heeft inmiddels proces-verbaal tegen de Leidschendammer opgemaakt.

Wijkagent is bromfietser te slim af

Een fietsende wijkagent zag op woensdag 7 april dat een bromfietser op het fietspad van de Charly Tooropstraat een passagier vervoerde, die geen helm droeg. De jongens gingen er bij het zien van de agent als een haas vandoor.

De wijkagent bleek nog over een goede conditie te beschikken. Hij reed achter de bromfiets aan en wist de jongens in een steegje op de Truus Schroderhof klem te rijden. De 15-jarige Voorburgse bestuurder van de bromfiets bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en een geldige verzekering. Zijn 14-jarige Voorburgse passagier kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg.

Dekbed gestolen

Twee Hagenaars, in de leeftijd van 54 en 56 jaar, werden op woensdag 7 april aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het duo nam vanuit een warenhuis in het winkelcentrum Leidsenhage een dekbed weg. Zij verlieten daarmee de winkel zonder het artikel op de gebruikelijke wijze bij de kassa af te rekenen.

De beide Hagenaars kregen aan het politiebureau een dagvaarding. Zij zullen zich op korte termijn voor de rechter moeten verantwoorden. Daar hield het voor de 54-jarige nog niet mee op. Hij had nog een geldboete openstaan van enkele honderden euro's. het duurde tot de volgende dag voordat hij in staat was de boete te voldoen.

Bulgaarse metaaldieven

Omwonenden van de Van Halewijnlaan zagen op woensdag 7 april dat twee mannen een sloopwoning binnengingen. De mannen zouden vernielingen in de woning aanrichten, doordat zij koperdraad wegknipten. De mannen werden een dag eerder op de Van Duvenvoordelaan gesignaleerd, waar zij metaal uit een container wegnamen.

Een 26-jarige Vlaardinger zag de mannen na enige tijd uit de woning komen. Hij wachtte niet af, pakte één van de mannen, een 35-jarige Bulgaar, vast en droeg hem over aan de politie. De 35-jarige werd ingesloten in het politiebureau en aldaar in verzekering gesteld. De politie heeft proces-verbaal tegen de metaaldief opgemaakt.

Autobrand

Een 27-jarige Leidschendammer zag op vrijdag 9 april rond 04.00 uur zijn Volkswagen Golf in rook opgaan. De man had zijn voertuig op de Burgemeester Velthuijsenlaan voor een flat geparkeerd. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en heeft de auto voor een technisch sporenonderzoek veiliggesteld.

Twee auto's, die naast de Volkswagen geparkeerd stonden zijn door de brand eveneens beschadigd. De politie stelt een onderzoek in en roept personen, die inlichtingen kunnen verschaffen over de mogelijke dader(s) op zich te melden middels het algemene politienummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Alcohol in het verkeer

Een 44-jarige automobilist uit Haarlem had op vrijdag 9 april wel erg diep in het glaasje gekeken voordat hij achter het stuur van zijn auto plaatsnam. De man reed over de Rietpolderweg in het recreatiegebied Vlietland en werd door de politie gecontroleerd. Hij werd na een blaastest aangehouden en blies aan het politiebureau 580 ug/l. De politie heeft het rijbewijs van de automobilist ingevorderd en proces-verbaal tegen de Haarlemmer opgemaakt.

Een 41-jarige Voorburgse snorfietser reed op donderdag 8 april over het Koningin Julianaplein, terwijl hij zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd na een blaastest aangehouden. Hij blies aan het politiebureau op het ademanalyseapparaat 645 ug/l. De politie heeft het rijbewijs van de Voorburger ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Jongens maken stampij

Twee 18-jarige Haagse jongens zorgden op zondag 11 april voor nogal wat overlast in een horecabedrijf. Toen daarop werd besloten om de beide jongens uit de horecagelegenheid te verwijderen ontstond een schermutseling, waarbij tussen de portier en de twee Hagenaars over en weer werd geslagen.

De beide Haagse jongens werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Zij werden later die dag weer in vrijheid gesteld. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Breuk in pril huwelijk

Een ruzie tussen een Voorburgs stel liep op zaterdag 10 april behoorlijk uit de hand. Een 24-jarige man sloeg zijn 20-jarige vrouw in het gezicht en sleepte haar aan de haren naar de woning.

De 24-jarige werd aangehouden en kreeg in het politiebureau een proces-verbaal voor de mishandeling van zijn echtgenote. Politie Haaglanden treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op.

Zonder rijbewijs

De politie controleerde op zondag 11 april een 15-jarige Haagse snorfietser. De jongen kon, gezien zijn leeftijd, geen rijbewijs tonen. Omdat hij ook geen identiteitsbewijs bij zich had werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg hij twee bekeuringen (rijden zonder rijbewijs en niet kunnen tonen identiteitsbewijs).

Onzedelijk gedrag

Twee mannen, in de leeftijd van 48 en 75 jaar en afkomstig uit Voorschoten en Den Haag, hadden op vrijdag 9 april het recreatiegebied Vlietland uitgezocht om elkaar te seksueel bevredigen.

De politie ontvangt regelmatig klachten van recreanten, die in het recreatiegebied personen aantreffen, die zich onzedelijk gedragen. De beide mannen werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Zij kregen een proces-verbaal voor openbare schennis van de eerbaarheid.

Zoetermeerse aangehouden

Op vrijdag 9 april werd een 19-jarige Zoetermeerse in een warenhuis in het winkelcentrum Leidsenhage aangehouden. Zij nam meerdere goederen weg en liep daarmee de winkel uit zonder die artikelen op de gebruikelijke wijze bij de kassa af te rekenen.

De bedrijfsbeveiliging droeg de jonge vrouw over aan de politie, die proces-verbaal tegen de Zoetermeerse opmaakte. Daarnaast kreeg de Zoetermeerse een dagvaarding. Zij zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

Litouwers stelen parfum

De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage betrapte op vrijdag 9 april twee Litouwers, in de leeftijd van 29 en 38 jaar. Beide mannen hadden vanuit een warenhuis meerdere flesjes parfum voor een verkoopbedrag van meer dan 375 euro weggenomen.

De beide winkeldieven werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau, waar zij bijna het hele weekend hebben doorgebracht. Zij kregen een dagvaarding en zullen zich op korte termijn voor de rechter moeten verantwoorden.

Poolse fietsendieven aangehouden

Drie Polen, in de leeftijd tussen 20 en 22 jaar, gebruikten op maandag 12 april een bestelauto met open laadbak om fietsen te stelen. Op van Hoekenburglaan werd een nagenoeg nieuwe fiets weggenomen en onder een plastic dekzeil gelegd.

De politie trof het trio op de Geestbrugweg aan en trof bij een onderzoek ook een tweede fiets op de laadbak van de auto aan. Beide fietsen waren afgesloten. Toen de eigenaar van één van de fietsen een internetaangifte van de diefstal deed kon de politie hem meedelen, dat zijn fiets al was aangetroffen.

De drie Polen werden ingesloten in het politiebureau en aldaar in verzekering gesteld. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant