Vliethorst viert 40-jarig bestaan

Actueel 364 keer gelezen

Leidschendam - De viering van het 40-jarig bestaan van de SBO De Vliethorst is woensdag 14 april feestelijk van start gegaan. Uit handen van de burgemeester van Zoetermeer kreeg oud-directeur de heer Frans Ruijs een Koninklijke onderscheiding opgespeld. Ruijs toverde samen met de jongste en de oudste leerling en de brandweer vervolgens het nieuwe logo van de Vliethorst tevoorschijn.

In 1969 heeft de heer Frans Ruijs de LOM school de Vliethorst opgericht. Na een aantal jaren in noodlokalen aan de Heuvelweg te hebben gezeten kon de Vliethorst het nieuwe gebouw aan de Prinses Carolinalaan 1 in gebruik nemen. Na zijn meer dan 25-jarig directeurschap heeft Frans Ruijs veel vrijwilligerswerk gedaan. Hij verzorgt al jarenlang als imker de bijen op De Vliethorst, in de wintermaanden geeft hij de bovenbouwgroepen nog handvaardigheidlessen èn is hij decorbouwer voor de kindermusicalgroep Fantasia.

Nieuw logo

In 1998 veranderde de naam van de school in SBO de Vliethorst; het werd een speciale basisschool. In al die veertig jaren heeft het team van de Vliethorst heel wat kinderen opgevangen, die om verschillende redenen de reguliere basisschool niet konden volgen. Het gebouw heeft inmiddels een metamorfose ondergaan van donkerbruin naar blauw en wit. In het bijzijn van de Wethouder van Onderwijs, mevouw Van Balen, toverde Frans Ruijs, samen met de jongste en de oudste leerling en de brandweer, het nieuwe logo van de Vliethorst tevoorschijn, door de gevel schoon te spuiten.

Boombank

Als aandenken aan deze heugelijke gebeurtenis kreeg de school uit handen van heren Huub van Blijswijk en Henk Wanders van het Lucas Onderwijs een mooie boombank op de speelplaats cadeau. Op woensdagmiddag werd een minconferentie gehouden met collega’s uit het basisonderwijs met als thema ‘Passend onderwijs’. Het onderwijsveld kon met behulp van stemkastjes haar mening geven over de verschillende stellingen. Waarna de dag werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant