Vervanging Hoge Brug Stompwijk

Actueel 61 keer gelezen

Stompwijk - De gemeente Leidschendam-Voorburg start nog voor de zomervakantie met het vervangen van de Hoge Brug in de Dr. Van Noortstraat in Stompwijk. Als eerste verleggen de nutsbedrijven de kabels en leidingen. De gemeente verwacht dat de brug komend najaar gebruiksklaar is.

Afgelopen najaar heeft de gemeente ontwerpvoorstellen voor de nieuwe Hoge Brug gepresenteerd aan de inwoners van Stompwijk. De Adviesraad van Stompwijk heeft toen unaniem gekozen voor één van de ontwerpen. Vanaf dat moment heeft de gemeente samen met een ingenieursbureau het ontwerp verder uitgewerkt en de eisen en randvoorwaarden opgesteld.

Tijdens die uitwerkingsfase heeft het hoogheemraadschap van Rijnland verzocht de doorvaartbreedte van de brug te vergroten vanwege het waterbergingsproject Nieuwe Driemanspolder. Dit verzoek heeft geleid tot enige vertraging in de voorbereiding. Hiervoor was aanpassing van het ontwerp nodig en moest de constructie opnieuw worden berekend.

Planning

Eind februari heeft de gemeente het aangepaste ontwerp besproken met een afvaardiging van de adviesraad. In dit gesprek kwamen ook de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden en de planning aan de orde. Door het verzoek van Rijnland starten de werkzaamheden eind mei/begin juni 2010.

De gemeente houdt nog wel vast aan de planning om de brug in oktober 2010 in gebruik te nemen. De benodigde vergunningen van de gemeente en het hoogheemraadschap van Rijnland zijn aangevraagd. De welstandscommissie heeft ingestemd met het ontwerp van de Hoge brug.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant