Rodelaan wint nieuwbouwprijs

Actueel 62 keer gelezen

Voorburg - Het kleinschalige woningbouwproject Rodelaan in Voorburg is winnaar geworden van de Nieuwbouwprijs Leidschendam-Voorburg 2010. Volgens de inwoners is dit het mooiste nieuwbouwproject in hun gemeente dat in 2008/ 2009 is gerealiseerd.

Met de Rodelaan heeft de eerste Nieuwbouwprijs een bijzondere winnaar gekregen: het is een project dat op basis van particulier opdrachtgeverschap is gerealiseerd. Uit handen van wethouder Marcel Houtzager ontving een delegatie van de bewoners op 15 april een plaquette.

De Nieuwbouwprijs Leidschendam-Voorburg is een gezamenlijk initiatief van WoonInvest en Visade advies in projectontwikkeling BV. De inwoners van Leidschendam-Voorburg konden kiezen uit 10 genomineerde nieuwbouwprojecten die in 2008 of 2009 zijn opgeleverd.

In een periode van 5 weken brachten maar liefst 650 (oud-)bewoners uit met name Leidschendam en Voorburg hun stem uit op de speciaal ingerichte website www.nieuwbouwprijs-lv.nl.

Inspiratie in Lille

Mensen die hun stem uitbrachten konden ook in aanmerking komen voor een weekend voor twee personen naar architectuurstad Lille, bekend van onder andere het HSL-station van Rem Koolhaas. Tijdens de bijeenkomst van 15 april maakte Frans van Sliedregt, directeur van Visade advies in projectontwikkeling, bekend dat Carmen van der Houwen deze prijs heeft gewonnen.

Veel gemeenten in Nederland kennen een architectuurprijsvraag voor nieuwbouwprojecten. Het publiek mag daarbij stemmen welke project hen het meest aanspreekt. In steden als Amsterdam, Den Bosch, Leiden en Oss dragen dit soort prijsvragen bij aan de discussie over de kwaliteit van de architectuur in de stad. Ook raken bewoners meer betrokken bij de wijze waarop hun stad of dorp zich vernieuwt.

Dat doel willen WoonInvest en Visade met deze prijsvraag ook in Leidschendam-Voorburg bereiken. Wellicht wordt de Nieuwbouwprijs jaarlijks herhaald. Visade en WoonInvest gaan in samenwerking met de gemeente daarvoor andere partijen benaderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant