Politie wk 16

Actueel 109 keer gelezen

Aanhoudingen na berovingen, aangever gezocht

De politie hield op dinsdag 13 april op aanwijzing van enkele slachtoffers twee 17-jarige Leidschendammers, een jongen en een meisje, aan op verdenking van beroving. Vanaf begin maart intimideerde het duo - in de omgeving van de Digros aan het Burgemeester Sweensplein - meer dan 30 scholieren zodanig, dat zij onder meer kleine geldbedragen, sigaretten en aanstekers afgaven.

Het ging hierbij meestal om scholieren die tijdens de pauze etenswaren in de supermarkt gingen kopen. In enkele gevallen zou hierbij door de verdachten ook een mes getoond zijn. De verdachten werden op donderdag 15 april voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie heeft tot op heden slechts 3 aangiftes ontvangen en roept slachtoffers van deze berovingen op om aangifte aan bureau Leidschendam-Voorburg te doen.

Inbreker bouwmarkt aangehouden

Een 41-jarige Zoetermeerse 'Doe het zelver' probeerde op woensdag 14 april zijn slag te slaan in een bouwmarkt aan de Veursestraatweg. De man verschafte zich de toergang tot de gereedschappenzaak, trapte een ruit in en wierp alle voor diefstal in aanmerking komende spullen naar buiten.

Op de parkeerplaats had hij een bestelauto klaarstaan, waarin hij de gestolen goederen wilde vervoeren. Voordat hij echter zover was, dat hij de spullen in zijn auto kon laden werd de Zoetermeerder aangehouden. Hij werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Leidschendamse aangehouden voor winkeldiefstal

De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage betrapte op dinsdag 13 april een 23-jarige Leidschendamse op winkeldiefstal. De vrouw nam vanuit een drogisterij diverse cosmetica-artikelen weg. De vrouw werd ingesloten in het politiebureau.

De vrouw beweerde bij hoog en laag, dat zij de artikelen had betaald. Zij kon echter geen aankoopbewijs tonen. De politie heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt. Zij werd later die avond in vrijheid gesteld.

Ongeldig rijbewijs

Een 40-jarige Zoetermeerse automobilist probeerde zich op donderdag 15 april aan een politiecontrole te onttrekken door van een parkeerterrein weg te rijden. Nadat politieagenten hun auto dwars voor de uitrit hadden geplaatst was er geen ontkomen aan voor de Zoetermeerder.

Hij bleek bij controle niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Het document was bij een veroordeling ongeldig verklaard. Omdat hij ook geen identiteitsbewijs kon tonen werd de man aangehouden. Nadat zijn broer het paspoort van de Zoetermeerder aan het politiebureau had gebracht, werd hij een illusie armer en twee bekeuringen rijker weer in vrijheid gesteld.

Te hard en zonder rijbewijs

Een 27-jarige Rotterdamse automobilist trok op woensdag 14 april de aandacht van de politie, omdat hij met een snelheid van ongeveer 140 km per uur over de Rijksweg A4 reed. Op dat weggedeelte geldt een maximum snelheid van 100 km per uur.

De Rotterdammer werd op de N11 gecontroleerd. Hij bleek niet over een rijbewijs te beschikken. De man kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en het overschrijden van de maximum snelheid.

Winkeldieven aangehouden

De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage betrapte een Haags duo op woensdag 14 april op winkeldiefstal. Een 50-jarige man en een 51-jarige vrouw namen diverse levensmiddelen weg en verlieten daarmee de winkel. Bij hun aanhouding bleken zij ook nog in het bezit van gestolen goederen, afkomstig uit een warenhuis en een drogisterij te zijn.

De beide winkeldieven werden ingesloten in het politiebureau. Daar bleek dat de vrouw nog voor bijna 200 euro aan geldboetes moest betalen. De politie heeft proces-verbaal tegen de beide Haagse winkeldieven opgemaakt. Zij kregen ook een dagvaarding en zullen zich op korte termijn voor de rechter moeten verantwoorden.

Winkeldiefstallen

Tijdens de koopavond van donderdag 15 april werd het winkelcentrum Leidsenhage ook bezocht door personen met minder goede bedoelingen. Twee Rotterdammers en een Hagenaar, in de leeftijd van 30, 25 en 17 jaar werden door de bedrijfsbeveiliging aangehouden, nadat uit een schoenenwinkel twee paar schoenen waren ontvreemd.

De mannen gingen er rennend vandoor maar werden in de omgeving door de beveiliging met hulp van politieagenten aangehouden. Naast de schoenen waren zij ook in het bezit van een blouse, gestolen in een warenhuis en een fles drank, die was ontvreemd uit een supermarkt.

werd een warenhuis bezocht door vier Haagse vrouwen, in de leeftijd van 27, 35, 52 en 63 jaar. Ze gingen er korte tijd later vandoor met diverse gestolen kledingstukken.

De Haagse vrouwen werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie onderzoekt in hoeverre elk van de vier personen bij de diefstal betrokken was dan wel medeplichtig is geweest. Twee uur later werd in hetzelfde warenhuis een 49-jarige Haagse aangehouden. De vrouw nam diverse artikelen weg en verliet daarmee de winkel zonder die op de gebruikelijke wijze bij de kassa af te rekenen. Zij werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft tegen alle aangehouden verdachten proces-verbaal opgemaakt.

Rechts inhalen komt bestuurder duur te staan

Een 36-jarige bestuurder uit Hendrik-Ido-Ambacht reed zaterdag 17 april zijn auto in de prak toen hij een medeweggebruiker van de A12 rechts inhaalde. De man irriteerde zich naar eigen zeggen aan de bestuurder van de auto die voor hem reed omdat deze niet naar rechts wilde gaan.

Hij besloot de man vervolgens rechts in te halen maar raakte tijdens zijn inhaalmanoeuvre de macht over het stuur kwijt en kwam met zijn auto tegen de vangrail tot stilstand. De man bleef ongedeerd, maar baalde stevig van de schade aan zijn onlangs gekochte auto.

Voetganger aangereden

Een 48-jarige Leidschendammer reed zaterdag 17 april op de Broekweg een 57-jarige Leidschendamse aan, die daar haar hond uitliet. De man kwam vanuit de richting van het Forepark rijden en had een beslagen voorruit.

Omdat de man de blower op zijn voorruit wilde richten, had hij een moment minder aandacht voor de weg en zag de voetgangster over het hoofd. De vrouw klaagde over last aan haar hoofd en rechterbeen en werd door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de zaak.

Man slaat vrouw en schoonvader

Een 50-jarige Leidschendammer heeft op zaterdag 17 april, na een woordenwisseling met zijn 28-jarige echtgenote en zijn 56-jarige Voorburgse schoonvader enkele forse klappen uitgedeeld. De mishandelingen vonden plaats in het zwembad aan het Fluitpolderplein.

De Leidschendammer werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Hij verklaarde dat hij bedreigd zou zijn door zijn schoonvader. Ook de Voorburger werd aangehouden. De politie heeft het incident in onderzoek en heeft proces-verbaal tegen beide verdachten opgemaakt. Politie Haaglanden treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op.

Gesignaleerd

Politieagenten troffen op zaterdag 17 april op de Kniplaan drie personen in een personenauto aan. Omdat kort daarvoor een buitenbrand had plaatsgevonden werd een onderzoek ingesteld naar de mogelijke betrokkenheid van het drietal.

Hoewel hier niets van is gebleken, kwam uit het onderzoek wel vast te staan, dat één van de personen, een 23-jarige Delftenaar, nog een geldboete van 3750 euro open had staan. De man werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Hij heeft in de loop van de dag familie bereid gevonden om de boete te betalen, waarna hij weer in vrijheid werd gesteld.

Vandalisme

Een jeugdgroep heeft op in de late avond/nacht van zaterdag 17 april op zondag 18 april diverse vernielingen aangericht in het Zeeheldenkwartier. Op de Jan van Galenstraat en De Ruyterstraat werden jonge bomen en een 'Te Koop' bord uit de grond getrokken, steunpalen werden in de sloot gegooid en ruitenwissers van geparkeerde auto's werden verbogen.

De politie roept getuigen van dit vandalisme op zich te melden via het algemene politienummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook. Belt u dan met de M-lijn (Meld Misdaad Anoniem). Het telefoonnummer is 0800-7000.

Ossenhaas in de aanbieding

Een 26-jarige Goudenaar werd op zaterdag 17 april betrapt op winkeldiefstal. De man stopte meerdere verpakte vleeswaren onder zijn jas en verliet daarmee een supermarkt in het winkelcentrum Leidsenhage. Hij werd aangehouden door de bedrijfsbeveiliging en ingesloten in het politiebureau.

Hoewel de Gouwenaar bij zijn aanhouding vier pakjes ossenhaas teruggaf bleek hij nog twee pakjes te hebben achtergehouden. De totale waarde van de ontvreemde vleeswaren bedroeg bijna 75 euro. De politie heeft proces-verbaal tegen de winkeldief opgemaakt.

Voorburger pleegt verzet bij aanhouding

Een 18-jarige Voorburgse bromfietser raakte direct geïrriteerd, toen hij op vrijdag 16 april op de Parkweg door een motoragent werd gecontroleerd. Hij verleende geen enkele medewerking, beledigde de motoragent op een zeer grove wijze en volgde de aanwijzingen van de politieagent niet op. Toen hij wegliep, pakte de agent hem vast, waarna een worsteling ontstond.

De motoragent maakte daarbij gebruik van pepperspray, maar had nog steeds veel moeite om de jongen onder controle te krijgen. Toen hij bijstand kreeg van twee zeer attente burgers, lukte het om de Voorburger onder controle te krijgen en in de boeien te slaan.

De 18-jarige werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Bij controle bleek zijn bromfiets te zijn opgevoerd en kon een snelheid behalen van 86 km per uur.

Voorburgers vernielen 56 fietsen

De politie heeft op zaterdag 17 april rond 02.30 uur bij de fietsenstalling nabij het station aan het Oosteinde twee Voorburgse jongens aangehouden op verdenking van vernieling. Politieagenten hoorden veel herrie uit de fietsenstalling komen. Toen zij poolshoogte gingen nemen troffen zij de beide 15-jarige jongens aan te midden van ene grote hoeveelheid vernielde fietsen.

Fietsbanden bleken te zijn lek gestoken en verlichting werd door de jongens van de fietsen getrapt. Beide jongens bleken over een mes te beschikken, waarmee de banden waren lekgestoken. De messen werden in beslag genomen. Beide Voorburgers bekenden de vernielingen. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt en roept benadeelden van dit vandalisme op zich te melden aan het politiebureau van Leidschendam/Voorburg voor het doen van aangifte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant