Tentoonstelling Historische Vaarwegen

Actueel 51 keer gelezen

Voorburg - In de bibliotheek in Voorburg opende wethouder Houtzager donderdag 22 april een tentoonstelling over het themajaar Historische vaarwegen.

De tentoonstelling is de start van een serie lokale activiteiten in het kader van het provinciale themajaar Historische vaarwegen. Eerder al vond de provinciale aftrap plaats in Leiden. Het komende kwartaal staat tijdens de tentoonstelling het subthema ‘buitenplaatsen’ centraal.

De buitenplaatsen ontwikkelden zich in de 17e eeuw met name langs de Vliet. Een prachtige plek vanwaar men mooie boottochtjes kon maken. Daarnaast zijn er in de bibliotheek foto’s te zien, waarvan gegevens ontbreken. Inwoners worden uitgenodigd personen of onderwerpen die zij op de foto’s herkennen, te noemen. De nieuwe gegevens zullen toegevoegd worden aan het archief.

Historische vaarwegen

Zuid-Holland is de meest waterrijke provincie van ons land. De vaarwegen zijn al eeuwen van belang vanwege handel en transport. De Vliet in onze gemeente Leidschendam-Voorburg staat centraal tijdens dit lokale themajaar waarin vele activiteiten plaatsvinden. Naast de tentoonstelling zijn er het gehele jaar door ook andere activiteiten.

Zo organiseert het Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg in het derde kwartaal van 2010 de tentoonstelling ‘Waar- en onwaarheden over de Vliet’. De bezoeker krijgt inzicht in het historische belang van een vaarweg, aan de hand van het verhaal van de Vliet.

Museum Hofwyck stelt in samenwerking met De Salonboot een High Tea arrangement samen en de Stichting Erfgoed Leidschendam organiseert een fietstocht. Onder leiding van een deskundige gids is er een mooie tocht langs Leidschendamse waterwegen.

De Vlietdagen zullen dit jaar op 17, 18 en 19 september plaatsvinden. Naast de historische vloot- en gondelvaart en vele andere attracties, zal dit jaar ook een culinaire dinertocht op het water plaatsvinden, die verzorgd wordt door topkoks.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant