Programma Koninginnedag en 5 mei

Actueel 121 keer gelezen

Dorpskerk

Evenals vorig jaar organiseert de gemeente Vlietwijk wederom een straatmarkt op het binnenplein van de Dorpskerk (Peperbus). In standjes en tentjes worden boeken, curiosa en klein huishoudelijke artikelen verkocht. En natuurlijk ontbreekt ook de pannenkoekenkraam niet. De markt is geopend van 10.00 - 16.00 uur en de opbrengst is bestemd voor de restauratie van de Dorpskerk.

Venestraat

Rommelmarkt wordt om 10.00 uur officieel geopend. De hele dag drive-in disco met vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur live optreden van een band met muziek uit de 60-er jaren en optreden van Frans van Wijk.Voor kinderen zijn er diverse kinderattracties met o.a. 2 grote luchtkussens. Verder kraampjes voor de verschillende goede doelen. Suikerspin, palingboer en div. kramen met etenswaren. Op het pleintje aan het Achterom zullen terrasjes met diverse hapjes en drankjes worden neergezet.

Damsigt

De dag start om 9.15 uur met een muzikale optocht door de wijk met versierde fietsjes. De kinderen verzamelen op de speelplaats in de Elsbergstraat. Voorafgegaan door de Drumband Scouting Den Haag gaan alle fietsertjes en hun begeleiders in optocht door de wijk. Na de optocht begint in de feestelijk versierde Damsigtstraat om 10.00 uurhet straatfeest met allerlei activiteiten Alle kinderen kunnen deelnemen aan leuke spelletjes als spek happen, blikgooien, vier op een rij en sjoelen. En ook het springkussen staat er weer. Voor de kleintjes is er een zweefmolen. De Kajuit verzorgt koffie met gebak met het bijbehorende Oranjebitter en andere drankjes. Bij het Rad van Avontuur wordt de live muziek verzorgd door een Big Band. Ook de pannenkoeken, de broodjes hotdog en de suikerspin ontbreken dit jaar niet. Net als vorig jaar zal er ter afronding van het straatfeest van 13.00-14.00 uur een kindervoorstelling zijn in Wijkgebouw De Boot.

Oranjekwartier

Iedereen die vóór 07.30 uur de nationale driekleur met wimpel uit heeft hangen, maakt kans op een schnitt, aangeboden door Bakker Laurens Bosman. In de Oranje Nassaustraat: Groot Terras, knutselen, Rad van Fortuin, een optreden van het groot Tsjechisch kinderkoor, eten en drinken verkrijgbaar en heel veel gezelligheid. Daarnaast organiseert wijk en dienstencentrum Oranjehoek in samenwerking met Oranjekwartier een programma in het wijkcentrum aan de Oranje Nassaustraat 1.

08.00 - 12.00 uur: Viswedstrijd

Inschrijven vanaf 07.00 uur op de Schellinglaan ter hoogte van de Montessorischool Nieuw Vreugd en Rust (Vijver bij het evenemententerrein). Prijzen beschikbaar gesteld door Sam Teunissen Leiden Hogewoerd, Paddy Sport en Faunaland Hofstede.

12.00 uur:: Fietstoertocht

Een gezellige en mooie fietstourtocht voor jong en oud. De tocht is ongeveer 25 km lang. Inschrijven in wijkcentrum De Oranjehoe" in de Oranje Nassau straat. De route is tot 12.30 uur af te halen.

11.00 - 18.00 uur: Vrijmarkt

De vrijmarkt is dit jaar niet alleen meer voor kinderen en zal plaatsvinden in de Oranje Nassau straat vanaf het Oosteinde tot de kruising Prins Hendrikstraat. Geen inschrijving. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

13.45 uur: Ballonenwedstrijd

Ballonnen worden opgelaten bij de start van de kinderspelen.

14.00 - 16.30 uur: Ouderwetse kinderspelen

Oud-Hollandse en eigentijdse kinderspelen voor de kinderen. Deelname is gratis. Alle kinderen krijgen sowieso een zakje snoep maar maken ook kans op een mooie prijs.

14.00 - 17.30 uur: The Inmates

De vijfkoppige Haagse formatie The inmates laat ons weer even terug reizen naar de 70's en 80's met af en toe een kleine uitstap naar de 90's. U hoort o.a. de klanken van Clapton, Santana, Robert Cray, Stevie Ray Vaughan, Garry Moore, Robben Ford, Coco Montoya en nog veel meer aansprekende muziek.

19.00 uur: Gladiatorenspel

Stoot de tegenstander van zijn voetstuk. Inschrijven kan op de dag zelf.

19.00 - 19.30 uur: Prijsuitreiking

Prijsuitreiking van de kinderspelen, gladiatorenspel en de Vlag uit!

19.30 - 22.00 uur: Flirt

Flirt heeft zijn sporen in de afgelopen jaren verdiend met een zeer gevarieerd repertoire vanaf de jaren vijftig tot en met heden. Met een prettig aandoend enthousiasme staat Flirt garant voor een bruisende avond.

Oranjefeesten Stompwijk

Van alle inwoners in Stompwijk wordt verwacht dat zij op Koninginnedag de vlag uitsteken.

9.00 uur: Feestelijke optocht met versierde fietsen en karren muzikaal omlijst.

9.30 uur: Aubade op het kerkplein met het nationale volkslied en het hijsen van de vlag.

10.00 uur: Ballonwedstrijd ter ere van het 35-jarig bestaan.

10.30 uur: Kinderspelcircus.

12.30 uur: Oranjelunch in de kantine van het sportpark

13.30 uur: Familie stoelendans spektakel, gevolgd door ouder-kind kruiwagenrace.

15.00 uur: Gezellig samenzijn met muziek.

Festiviteiten in ouderencentra

9.00 uur: Duivenvoorde. Optreden Showband op het plein voor het hoofdgebouw.

10.00 uur: Prinsenhof. Optreden Showband.

14.30 uur: Prinsenhof Tuinzaal. Cokkie Stoop zingt liedjes uit de 60- en 70-er jaren.

10.30 - 11.00 uur: Schoorwijck. Cokkie Stoop zingt liedjes uit de 60- en 70-er jaren.

11.15 - 11.45 uur: Schoorwijck. Aubade Showband '75

Overige Koninginnedag-festiviteiten

Vanaf 8.00 uur: Oranje fietstochten. Oranjefietstochten m.m.v. Toerclub De Tol. Start vanaf "Pitch & Putt" De Star 51. Vertrektijden zijn als volgt: 8.00 uur: start van de toertochten van 75km en 135 km. Tussen 8.00 en 10.00 uur starten de vrije toertochten van 35km - 75km en 135km. Inschrijfgeld voor alle tochten bedraagt voor volwassenen € 1,= p.p.Deelne(e)m(st)ers tot 16 jaar gratis. Informatie via tel. 070-3178765 of op www.tcdetol.nl.

9.00 uur tot 12.30 uur: Duivenvoorde. De Runnersclub Nieuw Duivenvoorde organiseert dit jaar op Koninginnedag de Nieuw Duivenvoorde Jubileumloop. De loop staat daarmee zowel in het teken van de verjaardag van de Koningin als van de verjaardag van de wijkvereniging. Startnummers kunnen vanaf 9.00 uur: afgehaald worden in wijkgebouw De Poort. Er kunnen verschillende afstanden gelopen worden, namelijk de 2,5 km, 5 km en de 10 km. Het parcours loopt door de wijk. Aan het eind zijn er voor alle deelnemers een tompoes en een herinnering. Tijdwaarneming is aanwezig. We verwachten 30 jeugdige lopers en 25 volwassen lopers. Daarnaast het nodige publiek. Aansluitend en gedeeltelijk parallel met het lopen organiseert de wijkvereniging een rommel- en spelletjesmarkt en fietsversieren. Dit is meer voor de allerkleinsten in de wijk

9.00 uur: Oranje Aubade. Traditiegetrouw starten de Koninginnedagactiviteiten in Voorburg met een AUBADE aan de burgemeester, voor het bordes van Huize Swaensteijn te Voorburg. De aubade wordt verzorgd door de harmonie van muziekvereniging Sint Caecilia en de leerlingen van de basisopleiding van Sint Caecilia. Sint Caecilia start om 09.00 uur met een Reveille en aansluitend brengen zij een keur aan oud-Hollandse liederen ten gehore. Aansluitend is er in de Raadzaal de gebruikelijke Oranjebitter en Jus d'orange.

13.30 uur: Bridgetoernooi in Bridgehome aan de Dobbelaan. Inschrijfgeld bedraagt € 2,= per persoon. Er zijn fraaie prijzen beschikbaar. Voorinschrijving via tel. 070 - 390 80 82

Vanaf 11.00 uur: Modelbouwdemonstraties

I.v.m. de bouwwerkzaamheden op- en rondom het Damplein zal Modelbouwvereniging V.M.V. "Het Kompas" de demonstraties met radiografische bestuurbare voertuigen en schepen aan het Oosteinde gaan geven.

20.00 - 22.00 uur:Kinderdisco drive-in show bij de Volle Maan Leidsenhage

Voorafgaande aan het vuurwerk zal er van 20.00 uur - 22.00 uur een Kinderdisco plaatsvinden welke wordt verzorgd door Disco Drive-in Show "The Outlaws".

Tijdens de pauze, omstreeks 21.00 uur, zullen de winnaars van de gezamenlijke kleurwedstrijd onder de basisscholen worden bekend gemaakt.

22.00 uur:Grootse Oranje vuurwerk Zijdepark bij Leidsenhage

In het Zijdepark aan de vijver bij Leidsenhage zal een spectaculair vuurwerk worden afgestoken.

Bevrijdingsdag 5 mei

11.00 - 15.00 uur: Oranjevereniging Wilhelmina (programma op- en rond de Damlaan)

13.00 - 14.30 uur: Oude ambachten

15.00 - 16.30 uur: Grand Café Willem van Oranje. Film Oud-Leidschendam. Medewerkers van het gemeente archief hebben een indrukwekkende presentatie gemaakt over de periode 1940 – 1945 Entree €2,50 per persoon inclusief consumptie. Eventuele 2e Voorstelling

Verder de gehele dag:

Modelbouw demonstraties - Jan van Santen

Optredens Shanty-koor Midscheeps en Blaasbalgen

Springkussens

Oude trekkers en motoren

Gezinstoertochten van ca 25 km met TC de Tol vanaf 10.00 uur. Vertrek vanaf Pitch & Putt.

Kinderspelen Oranjelust

Kinderspelen voor kinderen tot 12 jaar. Voor de peuters en kleuters zijn er aparte spelletjes.

Inschrijven vanaf 11.30 uur.

Om 12.30 uur opening en oplaten van de ballonnen.

Voor de kleine kinderen is er een luchtkussen, straattheater en een grabbelton.

Kinderen tot 6 jaar kunnen een kleurplaat inleveren.

Voor de oudere kinderen is er een puzzel.

Iedereen die meedoet aan de spelen en zijn kaart inlevert, krijgt een aandenken aan de spelen en heeft kans op een prijs.

Stichting Oranjefeesten Stompwijk

9.00 uur:

Start viswedstrijd

10.00 uur:

Stoeptekenen bij sportpark "de Meerhorst" en aansluitend

wordt er Bingo gespeeld.

13.30 uur:

Rommelmarkt op de parkeerplaats van sportpark "de Meerhorst"

19.30 uur:

Lampionoptocht door het dorp met muzikale begeleiding richting sportpark. Aansluitend kennisquiz over Stompwijk in de sporthal

Essesteijn

Vrijmarkt voor de kinderen.

Rad van fortuin.

Springkussen.

Oud Hollandse kinderspelen.

Snoepkraam

Ijskraam (IjsBolleke uit België)

Patatkraam

Satékraam

Hamburgerkraam

Muzikale omlijsting door looporkest of entertainer

Zie ook www.stichtingoranjekoepel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant