Voetbal Leidschendam-Voorburg wk 17

Sport 68 keer gelezen

Seizoen Wilhelmus voorbij

Vierdeklasser Wilhelmus verloor zaterdag thuis van top drie club Honselersdijk. Het werd 0-2.

Patrick Stigborg was een wedstrijd geschorst. Michael Sanderson was terug van een schorsing. Robin Sluis verbleef op vakantie in Spanje. Keeper Marco Bonato was op tijd terug uit Dubai, omdat er weer gevlogen werd. Serge Sambou begon op de bank, omdat hij te laat was.

Het weinig hoogstaande duel van beide kanten werd uiteindelijk beslist door de routine van de bezoekers. Tussen de goals door werd een doelpunt van de overijverige Michael Sanderson afgekeurd wegens het resoluut doch onterecht vlaggen van de assistent-scheidsrechter van de uitclub. Babak Razaeï viel uit met een open wond in zijn gezicht door een per ongeluk rondzwaaiende arm van zijn directe tegenstander tijdens een pittig duel om de bal.

Alberto Gonzalez werd gewisseld door de trainer even na het moment waarop Gonzalez een natrappende beweging had gemaakt. “Het werd geel, maar had rood kunnen zijn. Ik wisselde hem voordat de scheidsrechter dat deed.”

Van Zuijlen richt zich vanaf nu op komend seizoen. “Een prijs valt er niet meer te winnen. Met de technisch verantwoordelijke mensen bij de club Harry de Jong en Harold Tjaden ben ik in gesprek over het laten rijpen van talenten in mijn elftal. Phil Loughton, de zaterdag-voorzitter, heeft daar moeite mee, omdat hij de identiteit van de spelersgroep met expats wil behouden. Ik zoek daarin een middenweg, want ik wil de vruchten kunnen plukken van de investering in het eerste seizoen. Concurrentie in de spelersgroep is er nu nauwelijks.”

Forum Sport veilig

Tweedeklasser Forum Sport won zaterdag haar uitwedstrijd bij Maense in Rotterdam. Het werd maar liefst 4-9 door doelpunten van Kees Konings (4), Remco Overdevest (2), Robin van der Krogt, Epko Kuipers en invaller Jamal Haryouli.

Ondanks de ruime overwinning was trainer Stefan Koegler niet tevreden. “Met het overall resultaat tegen een directe concurrent moet je tevreden zijn, maar het was een merkwaardige wedstrijd, die van beide kanten niet goed was.” In de rust vroeg hij zich hardop naar zijn spelers af waar hij naar stond te kijken. “Een 3-3 ruststand is een korfbaltussenstand. De tweede helft hebben we ons aardig hersteld.”

Koegler vond het verschil in spelopvatting doorslaggevend. “De overwegend Kaap Verdiaanse voetballers Maense zijn wat romantischer in hun spel. Ze zoeken de individuele actie. Wij waren rendabeler met elkaar.” Hij moet diep in zijn geheugen graven om zich te herinneren wanneer hij een dergelijke wedstrijd eerder heeft gezien. “Er ging heel veel mis en er vielen toch veel goals. Al speel je normaal een hele goede wedstrijd scoor je nog geen negen goals.”

Bij de Voorburgers stond derde elftalkeeper Nick ’t Hart op doel. Leander Verwoerdt is geschorst en Barry Kleinis heeft een chronische knieblessure in beide benen. Oud eerste elftaldoelman Johan de Vries keept in het tweede. Koegler: “Nick is kampioen geworden met het oud eerste elftal en heeft zich de afgelopen weken haast je rep je beschikbaar gesteld om steeds bij ons op de bank plaats te nemen. Hij is nog jong. Ik heb hem willen belonen voor zijn inzet.”

Niet het nu veilige Forum Sport maar FC Maense is veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden.

RKAVV kijkt vooruit

Eersteklasser RKAVV won zondag thuis de streekderby tegen VUC met 5-2 door doelpunten van Marciano Weidum (4) en André Thibou. In het verleden waren dergelijke duels heroïscher, waarbij beide ploegen meer aan elkaar gewaagd waren.

“VUC zit in een mindere fase, maar wij hadden nog wat goed te maken van de zeperd tegen Alphense Boys”, aldus trainer Bas Steffens, die zijn ploeg scherp zag spelen en goed zag omgaan met tegenslag. “In plaats van instorten bij 0-1 gingen we door. Bij rust was het 2-1 en waren VUC en RKAVV qua spel redelijk in evenwicht. Na rust hebben we wat ingezakt gespeeld en in de overname van de bal van hun ruimtes achterin geprofiteerd met de snelheid en kracht van Weidum en Thibou. We zijn nu gelukkig veilig.”

Sinds het stoppen met selectievoetbal van spits Mark de Leede heeft RKAVV altijd wel een spitsenprobleem gehad, moet Steffens ook onderkennen. “We scoren inderdaad moeizaam. Ik vond Marciano zondag scherper dan anders. Daar speelden we goed op in. Ik verwacht dat hij blijft al wordt de concurrentie groter komend seizoen.”

Versterking

Sjors Verhagen, Frank van Versendaal (beiden Westlandia), Wesley van Maren (Scheveningen za.) en Deyan Tsvetanov (GDA zo.) komen RKAVV versterken. Steffens: “Ik heb goede hoop dat we er nog een spits en verdediger bij krijgen. Door het wegvallen van Arnold ‘Tali’ Amondo, waar ik aanvankelijk mijn hoop op had gevestigd, Karim Achahbar en Nick Piekhaar moesten we voorin noodgedwongen een beroep doen op Randy de Witt en Richard van Brecht. Daar mag je niet alles van verwachten, maar daar hoop je wel op. Ik verwijt ze overigens helemaal niets.”

Mark de Leede vierde wel eenmalig zijn rentree als invaller. Op verzoek van Steffens nam hij de laatste tijd deel aan de trainingen. “Het was goed voor de beleving in de spelersgroep dat hij erbij was. Als selectie van eerste en tweede elftal hebben we door blessures en schorsingen dit seizoen veel een beroep moeten doen op het derde elftal. Jongens als Edwin Rosenbrand, Jan Willem van der Lubbe, Patrick van Pruijssen en Mark de Leede waren altijd bereid om in te springen. Daar ben ik blij mee.”

Stompwijk’92 goed op dreef

Vierdeklasser Stompwijk’92 won zondag haar uitwedstrijd bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Het werd 2-4 door doelpunten van Toby van Marwijk (2), John Onderwater en invaller Marc Smits.

Omdat Tim van Rijn en Jorrian Hendriks geschorst waren en Martijn Droog een kuitbeenblessure heeft moest trainer Ton van der Bijl enigszins met zijn opstelling improviseren. “En dan vielen er ook nog eens twee spelers binnen twintig minuten uit. De overwinning is een knap resultaat. We zijn goed op dreef en hebben goede zaken gedaan voor de algemene ranglijst en voor de stand in de derde periode.”

Komend weekend speelt Stompwijk’92 niet. Van der Bijl: “We oefenen ook niet. De blessures en pijntjes kunnen zo goed herstellen. Na het weekend weten we wel beter waar we staan, want er wordt hier en daar ingehaald. De nacompetitie is en blijft in zicht.” Het bereiken van die nacompetitie is zeer nabij volgens Van der Bijl. “We hebben nog drie thuiswedstrijden, waarin je sowieso de punten in huis moet zien te houden.”

Tonegido nog niet veilig

Hoofdklasser Tonegido won zondag met 2-1 van VVSB door doelpunten van Giovialli Serbony en Harry de Haas. Omdat de naaste concurrentie onderin de hoofdklasse A ook won zijn de Voorburgers nog niet veilig.

“Maar daar kan ik niks aan doen”, aldus trainer Carlos Roeleveld. “Zolang wij maar doen wat we moeten doen komt het goed.” Uit een standaardsituatie (spelhervatting) werd het eerst 0-1. Roeleveld: “Het overkomt ons te vaak dat we op deze manier tegengoals krijgen. Na rust zetten we directer druk op de verdediging van VVSB, waardoor zij fouten gingen maken. Het deukje dat wij de laatste tijd wel eens opliepen bleef uit. Het had eerder 3-1 moeten worden uit een 100% kans die we kregen.”

Met nog twee wedstrijden te gaan moet Tonegido zich veilig zien te spelen. “Argon uit en ADO’20 thuis worden lastig, maar het laatste half jaar staan we aardig te voetballen. Met drie thuisoverwinningen achtereen op zak ben ik niet bang voor die confrontaties”, aldus Roeleveld.

Wilhelmus op promotiekoers

Tweedeklasser Wilhelmus won zondag haar uitwedstrijd bij Wateringse Veld. Het werd 1-4 door doelpunten van Brian Moen (2), Thomas Schlaman en Maurice Vogelaar. Hierdoor houdt Wilhelmus zicht op promotie naar de eerste klasse.

“We hebben nog één punt nodig”, aldus trainer Harold Tjaden, die in ADO Den Haag een lastige laatste tegenstander ziet. “Het is een jonge ploeg met een prima spelopvatting. Die hebben wij ook, dus je kunt een wedstrijd met twee aanvallend ingestelde ploegen verwachten.” Tegen Wateringse Veld kwam het gevaar alleen van voorin.

Tjaden: “Steven Verstraten hield ons drie keer goed op de been. Een klasse keeper! In de rust hebben we de hoofdjes leeggemaakt en na rust hebben we de organisatie hersteld. We zijn volwassen geworden. Zo moeten we het ook tegen ADO Den Haag doen.”

Zakelijke overwinning SEV

Vierdeklasser SEV won zaterdag thuis met 2-0 van VVSB door doelpunten van Michael Bruce en Paul Jansen. “Dit keer hebben we van een vroege voorsprong geleerd alert te blijven en niet te verzanden in ‘dat klusje klaren we wel even’. Het was een zakelijke overwinning”, aldus trainer Dick Hooning.

“We bleven met goed positiespel zoeken naar de 2-0 en tussendoor reageerde Willem Meershoek attent op een kans van VVSB.” De drie punten waren heilig op weg naar een mogelijk kampioenschap. Hooning: “Het Leids onderonsje tussen Football Factory en koploper Lugdunum werd in de laatste minuut door de koploper beslist, anders hadden we weer bovenaan gestaan.” Het kampioenschap vindt Hooning niet belangrijk. “We liggen op koers voor directe promotie. Daar gaat het om.”

Vrouwen Tonegido zoeken aanvulling

Landelijk vrouwen eersteklasser Tonegido boekte zondag een onverwachte uitoverwinning bij Saestum 2 in Zeist, dat tot dat moment op de vierde plaats in 1C stond. Het werd 1-2 door doelpunten van Ramona Lukassen (0-1), Anouk van den Heuvel (eigen doelpunt; 1-1) en invaller Nina Raphaëlla (1-2).

Trainer-coach Franco Benvenuto was vooral te spreken over de gretige spelopvatting van zijn ploeg. “Het vooruit verdedigen lukte goed en dat leverde veel druk op rond het strafschopgebied van Saestum.” De Stompwijkse Lizzy van der Helm stond aan de basis van het openingsdoelpunt na twaalf minuten. Benvenuto: “Ze is de laatste weken behoorlijk in vorm, veroverde de bal, haalde direct de trekker over en schoot op de buitenkant van de paal. De rebound was voor Ramona.”

Een handsbal van Ubah Dahir werd bestraft met een penalty die door keeper Irene Timmers gepakt werd. Uit de daarop volgende corner werd het toch 1-1. Tonegido hield na rust de druk op Seastum, dat vooral de ruimte achter de verdediging van de Voorburgsen trachtte te benutten.

Zuiniger

Benvenuto: “Maar de verdediging stond weer goed en onze voorhoede was scherp. Als onze voorhoede nog wat zuiniger om zou zijn gegaan met de mogelijkheden, de bal even langer had vast gehouden voor de bijsluitende mensen, of de bal strak had voorgetrokken in plaats van elkaar van die ‘pielballetjes’ toe te spelen, hadden we het onszelf veel gemakkelijker gemaakt. Dan waren we sneller naar een hogere uitslag uitgelopen.”

Opvallend was de rentree van de langdurig geblesseerd geweest zijnde Miranda Gielisse, die eerder in de week samen met Ramona Lukassen zaalvoetbaldistrictskampioen was geworden met hun club Noordzee. Haar aanwezigheid biedt perspectief voor komend seizoen, wanneer Benvenuto de vruchten hoopt te plukken van de ervaringen van het eerste jaar in de landelijke eerste klasse. “Wat dat aangaat zijn we ook op zoek naar spelers voor ons beloftenelftal Jong Tonegido, zeg maar Tonegido 2, dat prestatief in de tweede klasse gaat voetballen.”

Derde plaats in zicht voor vrouwen RKAVV

Vrouwen derdeklasser RKAVV heeft zaterdag de uitwedstrijd bij KMD in Wateringen gewonnen. Het werd 0-2 door doelpunten van gelegenheidspits Marianne Baijens en Nicole Spigt, die beiden na rust scoorden.

Trainer-coach Marcel van Es vond het een dik verdiende overwinning. “We waren niet groots, maar wel de betere ploeg gedurende de hele wedstrijd.” KMD kreeg nog wel de gelegenheid om wat gevaarlijker te worden, maar vond dan keeper Yvonne Piekhaar op haar weg. Van Es: “Yvonne gaf geen krimp. Met nog twee wedstrijden voor de boeg hebben we nog altijd zicht op een verdienstelijke derde plaats.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant