Politie wk 17

Actueel 79 keer gelezen

Huisverbod voor Leidschendammer

Een 35-jarige Leidschendammer werd op maandag 19 april voor zijn woning aangehouden. De man had kort daarvoor zijn echtgenote geslagen, waarop zij met haar kinderen het huis uit vluchtte. De Leidschendammer had voor de komst van de politie ook al wat huisraad vernield. Hij beledigde de politieagenten en verzette zich tegen zijn aanhouding.

De man werd ingesloten in het politiebureau, alwaar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. Ook kreeg de man een uithuisplaatsing van 10 dagen opgelegd. Politie Haaglanden treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op.

Motorrijder gewond

Een 40-jarige motorrijder uit Voorburg brak maandag 19 april zijn been. Hij reed over de Rodelaan in de richting van de Mgr. Van Steelaan. Een taxi kwam uit de tegenovergestelde richting en wilde de Klaverweide op rijden. Waarschijnlijk gaf hij hierbij waarschijnlijk geen voorrang aan de motorrijder.

De Voorburger brak door de aanrijding zijn been op meerdere plaatsen. De Technische Ongevallendienst van de politie heeft alles vastgelegd en de voertuigen in beslag genomen voor onderzoek. Aangezien er een taxi bij de aanrijding betrokken was, onderzoekt de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat de aanrijding ook.

Aanrijding auto en voetganger

Een 78-jarige automobiliste uit Voorburg kon een aanrijding niet meer voorkomen toen een 24-jarige vrouw uit Den Haag onverwacht overstak op de Sint Martinuslaan. De Voorburgse wachtte daar op maandag 19 april voor een stoplicht en trok op toen ze groen licht kreeg. Precies op dat moment stak de Haagse over en vond de aanrijding plaats. Een ambulance vervoerde de voetgangster naar het ziekenhuis.

Winkeldieven aangehouden

Een 35-jarige Leidschendamse en een 24-jarige Amsterdammer kwamen er op maandag 19 april achter dat driemaal scheepsrecht is. Na in twee winkels een geslaagde diefstal te hebben gepleegd ging het mis in een warenhuis in het winkelcentrum Leidsenhage. Het duo werd betrapt door de bedrijfsbeveiliging en aan de politie overgedragen.

De beide winkeldieven werden ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Ook kregen zij een dagvaarding, zodat zij zich op korte termijn voor de rechter moeten verantwoorden. De Amsterdammer bleek illegaal in Nederland te zijn. Hij werd na het onderzoek overgedragen aan de vreemdelingendienst.

In gedachten bij taakstraf

Een 15-jarige Voorburgse had op maandag 19 april een ongebruikelijk excuus voor een door haar gepleegde winkeldiefstal. Het meisje werd in een supermarkt aan de Koningin Julianalaan betrapt door het winkelpersoneel. Zij vertelde dat zij enkele weken geleden ook al winkeldiefstal had gepleegd en daarvoor een taakstraf had gekregen.

Omdat zij continu aan die straf moest denken vergat zij het snoepgoed, dat zij al in haar jaszakken had gestopt, af te rekenen. De Voorburgse kreeg aan het politiebureau een proces-verbaal. Zij werd later die middag door haar ouders opgehaald.

Jeugdige winkeldief

Het winkelpersoneel van een supermarkt aan de Prins Frederiklaan keek op maandag 19 april toch wel vreemd op, toen een 6-jarige Leidschendammer de winkel inliep, twee Mars repen wegnam en daarmee de supermarkt verliet.

Het jochie werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Zowel in het politiebureau als thuis bij zijn moeder kreeg het ventje een ernstige reprimande. De gestolen chocoladerepen zijn in de winkel achtergebleven.

Poolse vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal

De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum leidsenhage heeft op dinsdag 20 april twee Poolse vrouwen, in de leeftijd van 21 en 24 jaar aangehouden. De beide vrouwen, die woonachtig zijn in Den Haag, hadden voor een bedrag van iets meer dan 10 euro aan goederen weggenomen uit een warenhuis weggenomen.

Zij waren ook in het bezit van kledingstukken, waarvan de herkomst niet helemaal duidelijk werd. Alle van diefstal afkomstige spullen werden in beslaggenomen. De politie heeft proces-verbaal tegen de beide vrouwen opgemaakt. Zij kregen ook een dagvaarding en zullen op korte termijn voor de rechter moeten verschijnen.

Bromfietsdiefstal, Voorburgers aangehouden

De politie heeft op woensdag 21 april twee 16-jarige Voorburgers aangehouden. De beide jongens probeerden een bromfiets te stelen en schopten en rukten met kracht tegen het stuur om de bromfiets van het stuurslot te krijgen. Een getuige belde de politie, waarna één van de jongens werd aangehouden.

Korte tijd later volgde de tweede verdachte. Zij bekenden de poging tot diefstal van de bromfiets. Zij wilden enkele onderdelen van de bromfiets verwijderen om die op hun eigen bromfiets te monteren. De politie heeft proces-verbaal tegen de beide jongens opgemaakt. Zij werden later die avond in vrijheid gesteld.

Rotterdamse winkeldievegge opnieuw aangehouden

Een 54-jarige Rotterdamse vrouw werd op woensdag 21 april weer eens aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw, die op de veelplegerslijst staat, bezoekt regelmatig het winkelcentrum Leidsenhage. Zij laat keer op keer achterwege om de door haar uitgezochte goederen bij de kassa af te rekenen.

De vrouw werd aangehouden door de bedrijfsbeveiliging. Zij had inmiddels in drie winkels diefstal gepleegd. De Rotterdamse werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt. De winkeldievegge werd op vrijdag 23 april geleid voor de rechter commissaris.

Haagse aangehouden

Een 19-jarige Haagse bezocht na een geslaagde winkeldiefstal opnieuw een drogisterij in het winkeldiefstal Leidsenhage. De vrouw had een week terug 3 flesjes parfum gestolen en bezocht op woensdag 21 april dezelfde drogisterij om opnieuw.

Toen zij een herhaalde poging ondernam om parfum te stelen werd zij betrapt en aangehouden. De Haagse werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal voor beide diefstallen tegen haar opgemaakt.

Hardleers

Een 49-jarige Haagse bleek op donderdag 22 april bijzonder hardleers te zijn. De vrouw werd een week eerder ook al betrapt op diefstal in het winkelcentrum Leidsenhage. Zij ondernam een nieuwe poging, bezocht een warenhuis en pleegde daar opnieuw winkeldiefstal.

De Haagse werd weer aangehouden door de bedrijfsbeveiliging en aan de politie overgedragen. De vrouw bekende de diefstal gepleegd te hebben. Zij kreeg een proces-verbaal en werd later die avond met tevens een winkelverbod weer in vrijheid gesteld.

Diefstal van potjes crème

Een 26-jarige Hagenaar werd op donderdag 22 april betrapt door de bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage, nadat hij uit een supermarkt 6 potjes crème had gestolen. De winkeldief bekende de diefstal gepleegd te hebben. Hij kreeg aan het politiebureau een proces-verbaal en een dagvaarding. Hij zal zich op korte termijn bij de rechter moeten verantwoorden.

Vermist meisje (12) terecht dankzij SMS-ALERT

De vermissing van een 12-jarig meisje heeft op donderdag 22 april de gemoederen behoorlijk bezig gehouden. Omdat ze aan het eind van de middag nog niet was thuisgekomen maakten haar ouders zich ongerust en belden zij de politie. Die stuurde korte tijd later een SMS-ALERT, met daarin het signalement van het vermiste meisje.

Een kwartier later bleek het bericht zijn vruchten te hebben afgeworpen. Een ontvanger van het bericht deelde mee, dat zij het meisje had gezien bij de manege aan de Van Ruysdaellaan. Daar werd zij korte tijd later door politieagenten aangetroffen, waarna zij weer met haar gelukkige ouders kon worden herenigd.

De politie gebruikt SMS-Alert om belangrijke zaken zoals een vermissing of een inbraakgolf te melden. U kunt zich hiervoor aanmelden. Ontvangen sms-jes zijn gratis. Meer informatie op www.politie.nl/haaglanden/sms-alert.

Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren

Een 27-jarige vrouw uit Den Haag moest zaterdag 24 april om 01.15 uur haar rijbewijs inleveren toen bij een alcoholcontrole op de Laan van nieuw Oosteinde bleek dat zij teveel gedronken had om te mogen rijden. Zij blies 625 ugl, wat inhield dat haar rijbewijs werd ingenomen.

Koperdieven opgepakt

De politie heeft na een melding op vrijdag 23 april in de Van Barbansonstraat twee koperdieven aangehouden. Beide mannen, in de leeftijd van 31 en 36 jaar en afkomstig uit Den Haag, hadden de deuren van enkele slooppanden geforceerd en waren druk bezig om koperdraad weg te nemen.

De beide Hagenaars werden ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Daarnaast kregen zij een dagvaarding en zullen zij zich voor de diefstal voor de rechter moeten verantwoorden.

Verdachten winkeldiefstal voor de rechter

Twee winkeldieven, in de leeftijd van 32 en 43 jaar en afkomstig uit Spijkenisse en Maribor (Slovenië) dachten op vrijdag 23 april hun slag te slaan in meerdere kledingzaken in het winkelcentrum Leidsenhage. De beide mannen namen drie jassen weg en verlieten daarmee de winkel zonder die artikelen bij de kassa af te rekenen.

Zij bleken in het bezit te zijn van apparatuur om het poortalarm te ontregelen. Ook waren zij in het bezit van tientallen weavers (beveiliging van artikelen), die zij kennelijk met een zware magneet van gestolen goederen hadden ontdaan. De winkeldieven werden aangehouden en in het politiebureau in verzekering gesteld. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Zij werden op maandag 26 april geleid voor de rechter commissaris.

Hagenaar mishandeld, getuigen gezocht

Een 14-jarige Hagenaar is op woensdag 21 april tussen 12.45 en 13.00 uur ernstig mishandeld door een groep jongeren. Het slachtoffer liep op de Marcellus Emantslaan, toen hij opmerkingen over zijn kleding kreeg. Hij schonk hier geen aandacht aan, maar toen hij de groep korte tijd later weer passeerde, werd hij geschopt en geslagen.

Hij werd de struiken in geduwd en kreeg hij nogmaals diverse stompen en schoppen in het gelaat en op het bovenlichaam. De Hagenaar liep bij de mishandeling letsel op. Hij heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling en roept hen op zich te melden middels het algemene politienummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant