Succesvol energieproject minima

Gemeente 79 keer gelezen

Voorburg - De gemeente is in 2009 begonnen met een energie- en milieubesparende actie ‘Energieservice aan huis’ voor mensen met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm. Er was veel interesse voor de actie.

Op woensdag 13 oktober worden de resultaten bekend gemaakt in wijk- en dienstencentrum De Driesprong in Voorburg. Verantwoordelijk wethouder Gregor Rensen (Sociale Zaken) neemt de resultaten in ontvangst uit handen van Hans Brugman, directeur Stichting Collusie.

De stichting voerde de actie namens de gemeente Leidschendam-Voorburg. In 2009 zijn er 1600 mensen met een laag inkomen in de gemeente aangeschreven. Hiervan namen ongeveer 1100 deel aan het energieproject.

Adviseurs van Collusie kwamen kostenloos bij de mensen thuis met een energiebox met allerlei energiebesparende materialen. De adviseurs legden uit hoe de materialen het best gebruikt konden worden en gaven tips over energie- en milieubesparing.

Huurwoningen energiezuinig

Het project is nu afgelopen. De overgebleven 100 energieboxen worden overhandigd aan wethouder Jérôme Schellings (Milieu). Hij heeft in het kader van het Klimaatplan een nuttige bestemming voor deze energieboxen.

De wethouder overhandigd de overige boxen aan de woningcorporaties Vidomes en Wooninvest. Zij maken de komende jaren hun huurwoningen energiezuiniger. Zij starten met die woningen waar veel mensen met een laag inkomen wonen.

De energieboxen worden op termijn uitgedeeld aan huurders van gerenoveerde en energiezuinige huurwoningen, zodat zij een nog lagere energierekening krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant