RKAVV, Stompwijk en heren SVLY aan kop

Sport 82 keer gelezen

Goede reeks Forum Sport

Tweedeklasser Forum Sport won zaterdag haar uitwedstrijd bij de nummer laatst in 2C RAS. In Den Haag werd het 0-3 door doelpunten van Wei Ming Tseng, Remco Overdevest en Marc van Versendaal.

De ploeg van trainer Stefan Koegler is bezig aan een goede reeks. “Dat geeft aan dat het groeiproces op volle toeren draait. We geven links en rechts wel wat weg, maar de ploeg wordt achterin steeds evenwichtiger. Met die collectieve groei ben ik heel blij.”

In de breedte vindt Koegler zijn ploeg sterker geworden. “We kunnen ook zonder Kees Konings spelen. Remco Overdevest vult de spitspositie naadloos in. Keeper Leander Verwoerdt heeft voor het eerst deze competitie de nul gehouden. Ik ben blij voor hem. We hebben weliswaar veel tegendoelpunten, maar staan aan de positieve kant van ons doelsaldo.”

Met het oog op de bekerwedstrijd thuis tegen hoofdklasser Voorschoten’97 is iedereen bij Forum Sport in een positieve stemming. Koegler: “We hebben de wedstrijd van midweeks naar de zaterdag kunnen verplaatsen en willen het publiek net als vorig jaar tegen Rijnsburgse Boys vermaken met goed voetbal. Alles mag niets moet zonder vrijblijvend te zijn. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar waar we staan. De ploeg is hongerig en dat moet zo zijn.”

Zure zaterdag SEV

Derdeklasser SEV verloor zaterdag met 5-2 bij Westlandia in Naaldwijk. De Leidschendamse doelpunten kwamen op naam van Robin Asselman (ruststand 3-1) en Olivier van Nierop (4-2).

De Naaldwijkers gingen effectiever met de kansen om. Na rust miste Paul Jansen een strafschop (onderkant lat), nadat Rachid Kemel werd gevloerd (Dobbe: “Jerry Speelberg miste er 2 dit seizoen. Paul Jansen was nu de aangewezen man”.).

Uit een counter bepaalde de thuisclub de eindstand op 5-2. Trainer Frank Dobbe beleefde een zure zaterdag. “We hebben er alles aan gedaan en spelen bij vlagen goed voetbal, maar het ontbreekt ons aan kleine slimmigheidjes. We kunnen echt lekker voetballen. Dat zie je gewoon. Alleen moet dat eens uitmonden in doelpunten. Robbert Roos schiet op de lat, waarna Westlandia in de tegenaanval op 1-0 komt. Dat is exemplarisch voor ons spel.”

Zaterdag oefent SEV in De Lier tegen tweedeklasser Lyra, de ploeg van de Leidschendamse trainer Jos van der Helm; een vriend van Dobbe. “Lyra is een goede tegenstander, waartegen ik verwacht meer aan voetballen toe te komen. Aan zulke tegenstanders heb je veel meer om alles uit jezelf te halen. We gaan gewoon vol door en hebben genoeg spelers om uit de negatieve spiraal te komen.”

Eerste competitienederlaag Wilhelmus

Vierdeklasser Wilhelmus verloor zaterdag door twee strafschoppen met 3-1 bij Marine in Den Haag. Baris Ozturk (90e + minuut) scoorde het enige doelpunt.

Babak Razaeï kreeg na een kwart wedstrijd al de rode kaart, nadat hij te kort terugspeelde en de profiterende doorgebroken speler bij zijn schouder had gepakt. Na rust hielden tien Voorburgers Marine op 1-1. Invaller David Blackman speelde ook te kort terug op doelman Marco Bonato, die aan de handrem moest trekken, maar geen rode kaart kreeg.

Vooraf geloofde trainer Ruud van Zuijlen in de kansen van zijn ploeg. “In januari werden we thuis nipt geklopt en in april wonnen we dik bij ze. We passen ons nog te veel aan het niveau van minder voetballende clubs aan, heeft ons die twee wedstrijden geleerd. Dat moet een waarschuwing zijn.”

Na afloop moest hij constateren dat er sprake was geweest van een gebrek aan concentratie. “Er werden totaal onnodige fouten gemaakt. Fysiek en mentaal waren we niet op en in orde. De uit de hand gelopen thuiswedstrijd tegen Duindorp zat toch nog in de hoofden van de spelers. Ik heb letterlijk en figuurlijk blauwe plekken bij mijn spelers gezien.”

Deze week traint Van Zuijlen maar één keer en zaterdag wordt er niet geoefend. “De geblesseerden kunnen zo rustig herstellen. De niet helemaal fitte Serge Sambou heeft een flinke blauwe plek op zijn scheenbeen en is bovendien anderhalve week weg. Dat komt nu goed uit.”

Rechtsback Adrian Blacker speelde voorlopig voor het laatst. Hij gaat 8 maanden op wereldreis. “Tom Marshall staat na lang blessureleed klaar om zijn plaats in te nemen. Hij speelde zaterdag weer zijn eerste wedstrijd in het tweede elftal”, aldus Van Zuijlen.

Onfortuinlijke nederlaag vrouwen RKAVV

Vrouwen derdeklasser RKAVV verloor zaterdag thuis van Ter Leede 3 uit Sassenheim. In Leidschendam werd het 0-1 door een misverstand tussen de opnieuw sterk keepende Yvonne Piekhaar (ze Piekt Maar iedere keer!) en een medespeler, waar ze de bal tegenaan schoot voordat Ter Leede van het buitenkansje gebruik kon maken.

Van de tweede achtereenvolgende thuisnederlaag tegen een topper (Die Haghe 0-2, 2e plaats; Ter Leede 0-1, 1e plaats) werd hij een beetje moedeloos. “Eén onfortuinlijk moment in de verdediging doet ons de das om. Een gelijkspel had de verhoudingen veel beter weergegeven. Zij hebben meer handelingssnelheid en zijn technisch sterker; wij fysiek, al verloren we met name na rust te veel persoonlijke duels. Vooraf had ik aangegeven dat in de persoonlijke duels winst voor ons te behalen viel. Een versterkt middenveld mocht niet baten.”

Ter Leede 3 is een opleidingselftal, waarin de jongste speler 15 jaar en de oudste speler 20 jaar is. Het elftal wordt in een paar jaar tijd klaargestoomd om in de hoofdklasse te kunnen gaan voetballen. De vrouwenafdeling van Ter Leede, waar Nada van Es (inderdaad dochter van de RKAVV-trainer/coach) keeper van is, is weer een filiaal van vrouwen eredivisionist ADO Den Haag. RKAVV staat nu derde.

Vierde nederlaag Wilhelmus

Eersteklasser Wilhelmus leed zondag een nederlaag. Bij FC Boshuizen in Leiden werd met 4-2 verloren. Maurice Vogelaar (3-1 & 4-2) scoorde voor de Voorburgers.

Trainer Harold Tjaden verweet zijn ploeg een slap begin. “Een 2-0 achterstand na 12 minuten mag natuurlijk nooit gebeuren, maar het zijn de kille cijfers. De 3-1 voor rust had net zo goed tot 3-2 of zelfs 3-3 kunnen leiden. De scherpte ontbrak. Een snelle aansluiting na rust behoorde ook tot de mogelijkheden.”

De kille cijfers zeggen ook dat Wilhelmus nu vier van de zeven competitiewedstrijden verloren heeft. “Daar schrikken wij als technische staf ook van. Ook dat we al 19 tegendoelpunten hebben. En dan te bedenken dat keeper Steven Verstraten ons ook nog talloze malen gered heeft”, aldus Tjaden, die zijn ploeg graag stabieler had gezien.

“Maar toch als je uit twee keer scoort mag je minstens verwachten dat je gelijkspeelt. Het blijft een mentale kwestie. Voor vele spelers is de eerste klasse nieuw. We hebben blijkbaar meer tijd nodig.” Van Tjaden hoeven geen rigoureuze veranderingen te worden verwacht.

“We oefenen deze week tegen een tweedeklasser. Voor de beker spelen we zondag tegen een tweedeklasser. Dat komt op dit moment mooi uit. Ik heb alle vertrouwen in mijn ploeg.Van complimenten krijg je dat meer dan van maatregelen. Het is niet te voorspellen wanneer de spelers zich beter in hun vel zullen gaan voelen, maar het laatste wat we nodig hebben is onrust.”

RKAVV nog geen periodekampioen

De ruim 56 kilometer naar Brielle werd door eersteklasser RKAVV zondag met drie touringcarbussen (incl. spelersbus) overbrugd. Tegen WRW (= Wit Rood Wit) bleven de Leidschendammers echter op 1-1 steken, waardoor de eerste periodetitel nog niet werd behaald.

De meegereisde supporters, waarvan ook nog veel met eigen vervoer, konden nog geen feest vieren. Tzvetan Deyanov scoorde 0-1. Trainer Bas Steffens vond het tweede gelijkspel van de competitie niet onverdiend.

“WRW is een lastige ploeg die volgens velen, inclusief mijzelf nu, te laag op de ranglijst staat. Ik had echt niet het idee dat we de eerste periodetitel al in de tas hadden zitten. De dreiging was er; de scherpte niet. De tweede helft hadden we de macht niet meer. De strafschop was dubieus. In eerste instantie werd het omklemmen van Wesley van Maren door hun spits niet gezien.”

Reserve hoofdklasser RKAVV 2, het elftal van assistent-trainer Jan de Jong jr., heeft zich na de 3-0 winst op HBS 2 afgelopen zondagochtend wel verzekerd van de eerste periodetitel. Dit verzekert de ploeg volgend seizoen in ieder geval van deelname aan de KNVB-districtsbekercompetitie voor eerste elftallen, zoals het elftal dat de afgelopen seizoenen al gewend was.

Voor de beker tegen SJC doet Steffens wellicht een beroep op tweede elftalspelers. “Ik wissel niet om het wisselen, maar kijk naar prestaties en tactiek. Van het tweede zitten een aantal spelers heel dicht op het eerste elftal. Nu we hoofdklasser Westlandia verslagen hebben, wil ik ook verder komen in de beker. Met het oog op de beslissende thuiswedstrijd voor de eerste periode tegen Quick kunnen we een krachtmeting met poulegenoot SJC goed gebruiken. Ik verwacht daarna een vol huis tegen Quick.”

SVLY alleenheerser

Vierdeklasser SVLY won zondag de topper bij medekoploper DoCos. In Leiden werd het 0-5 door doelpunten van Hakim Boutkabout (3) en Sean Valeriaan (2). Hierdoor staan de Leidschenveners nu zonder puntverlies alleen bovenaan in 4B.

Trainer Madjo Dewus reisde met een gehavende selectie richting Leiden, want Shafiek Mokiem was wegens privé-omstandigheden afwezig en er waren vijf spelers licht geblesseerd, waaronder routinier en steunpilaar Kevin Braber, die de gehele wedstrijd op de bank bleef.

Desondanks zag Dewus zijn ploeg een vrij moeiteloze overwinning behalen. “Ik had inderdaad meer van de topper verwacht. Waren zij nu zo slecht of waren wij nu zo goed. Ik weet het niet. Binnen 30 seconden schoten wij al een bal op de lat. Dat weet ik wel.”

Midweeks moet SVLY voor de beker weer naar DoCos. “Iedere wedstrijd staat op zichzelf, zeker als het om bekervoetbal gaat. We zullen wel zien wat het nu wordt.”

Stompwijk’92 koploper

Zondag vierdeklasser Stompwijk’92 haalde thuis flink uit tegen SV Warmunda. Op de Meerhorst werd het 12-0 door doelpunten van Jorrian Hendriks (4), Tim van Rijn, Rick Luiten (beiden 3), Toby van Marwijk en Marco Westerman.

Hierdoor staat de dorpsclub alleen bovenaan in 4A. Trainer Ron de Roode was zeer content met het spel en de instelling van zijn spelers. “ We zijn 90 minuten blijven voetballen. Met name de eerste vijf goals kwamen voort uit prachtige aanvallen waarbij de bal steeds één keer werd geraakt.”

In het verleden wilde de ploeg van De Roode in zo’n situatie nog wel eens verslappen. “Dat gebeurde nu niet. Ons scorend vermogen werd volop benut.” Na een onschuldig duel om de bal viel doelman Roy van der Voort uit met een kuitbeenbreuk. De Roode : “Heel vervelend voor Roy. Hij was er vorig jaar ook lang uit. Zijn vervanger Jason van der Voort kan en zal het goed oppakken. Daar ben ik van overtuigd.”

De ervaring en rust gaven uiteindelijk dit seizoen de doorslag bij de keuze wie eerste keeper werd. “Jason is jong en soms wat onrustig, waar de iets oudere Roy meer overzicht en rust bewaart in benarde situaties. Ik heb Jason in het tweede en in de voorbereiding in één zien keepen, en dat ging goed. Hij heeft natuurlijk al een seizoen in één gekeept. Mijn vertrouwen heeft hij absoluut.”

Vrouwen SVLY maatje te klein

Na een busreis van vijf kwartier verloor landelijk vrouwen eersteklasser en middenmoter SVLY zondag van en bij de nummer 2 in 1C Medemblik. Het werd 7-0.

De volgelingen van trainer Franco Benvenuto waren een flinke maat te klein. “Nou, dat valt wel mee. Tot de 70e minuut heeft SVLY goed meegevoetbald, maar vanaf de 3-0 was het heilige vuur bij ons gedoofd, zodat er na 90 minuten spelen helaas een ietwat geflatteerde uitslag van 7-0 op het scorebord stond."

"Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van topspits Ramona Lukassen, maar ook zonder haar wisten we toch nog wel redelijk wat kansen te creëren en druk te zetten. Zondag bekeren we thuis tegen poulegenoot RKDEO. Een goed moment om de puntjes op de i te gaan zetten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant