Morgen krabbel onder zwembadprotocol

Regio 53 keer gelezen

Haaglanden - Na afloop van de vergadering van het regionaal college ondertekenen morgenochtend de gemeenten in de regio Haaglanden, de Vereniging Sport en Gemeenten en Politie Haaglanden het herziene zwembadprotocol.

Het eerste zwembadprotocol dateert uit 2002. In dit convenant zijn huisregels vastgesteld voor alle 25 zwembaden in de regio Haaglanden. Deze huisregels zien erop toe dat de overlast in zwembaden wordt tegengegaan. Overtreding van een huisregel betekent namelijk een toegangsverbod voor alle zwembaden in de regio.

In 2009 zijn er in Haaglanden ruim 100 zwembadverboden uitgereikt en heeft dit geleid tot het vergroten van de veiligheid in en om de zwembaden. De huisregels zijn vertaald naar pictogrammen en zijn bij de ingang van elk zwembad zichtbaar. Het nieuwe protocol is, ten opzichte van het protocol uit 2002, op een aantal punten aangepast en uitgebreid met een nieuwe huisregel. De nieuwe huisregel is het verzoek aan bezoekers (boven de 14 jaar) om zich desgevraagd te legitimeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant