Gastgezinnen gezocht!

Actueel 85 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Tussen kerst en Nieuwjaar zoekt Europese Jongeren Ontmoeting gastgezinnen voor 200 jongeren die uit heel Europa naar Leidschendam-Voorburg komen.

De jongeren komen naar Nederland voor de Europese Jongeren Ontmoeting van Taizé in Rotterdam. Daar worden ruim 25.000 jongeren tussen 18 en 35 jaar verwacht. Al die jongeren worden ondergebracht in gastgezinnen in de wijde omgeving van Rotterdam. Op verzoek van Taizé willen we 200 jongeren een gastvrij en warm onthaal in Leidschendam-Voorburg aanbieden.

Wat daarvoor nodig is? Slechts 2m2! Alle jongeren nemen een slaapzak en een matje mee. Daar kunnen ze ’s nachts op slapen. Na het ontbijt in de ochtend vertrekken ze naar de Koningkerk in Voorburg voor een ochtendprogramma. Aansluitend gaan ze voor de lunch en avondeten naar Rotterdam en komen rond 22.00 uur weer terug naar hun gastgezin.

De Europese Jongeren Ontmoeting wordt elk jaar georganiseerd in een andere Europese stad. De broedergemeenschap van Taizé nodigt daarvoor jongeren uit vanuit heel Europa en daarbuiten. Tijdens de ontmoeting in de Rotterdamse Ahoyhallen volgen de jongeren een programma met gebedsvieringen en workshops. De ontmoeting is van 28 december tot en met 1 januari.

Wilt u een of meer jongeren een gastvrij onthaal bieden? Neem dan contact op met A. Neuteboom, e-mail: taizevoorburg2010@gmail.com, of telefonisch: 06 - 2538 5183.

U bent ook welkom op de informatie bijeenkomst op zondag 31 oktober a.s. in de Koningkerk, Bruinings Ingenhoeslaan hoek Julianalaan in Voorburg. De bijeenkomst is van 17.00 - 19.00 uur, voor een eenvoudige soepmaaltijd wordt gezorgd. Voor meer informatie kijk op: http://www.taize.fr/nl/ontmoeting in Rotterdam

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant