Burenbus begroet 2000e bezoeker

Actueel 80 keer gelezen

Leidschendam - De Burenbus van Welzijn Oud en Jong (WOeJ) Leidschendam-Voorburg is een groot succes. Vorige week donderdag werd aan de Gravin Juliana van Stolberglaan in de wijk Prinsenhof in Leidschendam de 2000e bezoeker begroet. Inmiddels rijdt de bus ook regelmatig in de wijken Bovenveen te Voorburg en De Heuvel in Leidschendam.

Als 2000e bezoeker kreeg Maja Krullaart uit Leidschendam een grote bos bloemen overhandigd door wethouder Peter van Ostaijen, waarna zij gezamenlijk een grote taart aansneden. Zo konden de andere aanwezigen ook meegenieten. “De burenbus is een supersucces”, vindt opbouwwerker Haciba Ziani van WOeJ).

Buurtbewoners bij elkaar brengen

De WOeJ-Burenbus is een bestelbus waarin koffie en thee wordt gemaakt. Bovendien staan er tafeltjes en stoelen in, zodat een terrasje voor de bezoekers kan worden ingericht. Bij slecht weer wordt echter ook gebruikt gemaakt van portieken. De bedoeling van de Burenbus is om buurtbewoners bij elkaar te brengen, hen van informatie te voorzien en om eventuele wensen op een rijtje te zetten.

Mensen komen een bakkie doen en kunnen dan van alles aandragen; van ideeën voor een straatfeest tot klachten over andere buurtbewoners. Maar velen komen gewoon voor de gezelligheid. Mensen ook die vrij geïsoleerd wonen en snakken naar contact; die erg op zichzelf zijn en die bij de Burenbus in contact met anderen proberen te komen.

Bewoners van buurten waar de bus langskomt krijgen allemaal een uitnodiging in de brievenbus. Verder kan de Burenbus ook gereserveerd worden voor een activiteit met de bewoners van portiek of buurt. Voor reserveringen en meer info kan men contact opnemen met Haciba van WOeJ via tel. (070) 300 47 47.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant