Uitbaggeren watergangen

Gemeente 101 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente Leidschendam-Voorburg begint half november met het uitbaggeren van een groot aantal sloten en watergangen. Het onderhoudsbaggerwerk vindt verspreid door de hele gemeente plaats.

Aannemingsbedrijf Van der Lee uit Bruchem voert het werk uit. Vanaf half november zijn de baggerploegen actief in Leidschendam en aansluitend komen watergangen in Voorburg aan de beurt.

Het baggeren is vooral bedoeld om de sloten een grotere opslagcapaciteit voor water te bezorgen. Ook wordt hiermee veel vuil verwijderd zodat de kans op vissterfte en botulisme in de zomer minder groot is. In het kader van de Flora- en Faunawet zijn de werkzaamheden conform de werkprotocollen van hoogheemraadschappen zodat de aanwezige ecologie zo min mogelijk last ondervindt.

De baggerwerkzaamheden duren tot eind februari 2011. Als het nodig is, zijn de straten waar de werkzaamheden plaatsvinden tijdelijk afgezet. De gemeente trekt voor dit noodzakelijke onderhoudsbaggerwerk ongeveer 250.000 euro uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant