Fluit reikt 35.000e zwemdiploma uit

Actueel 41 keer gelezen

Leidschendam - Namens zwembad De Fluit in Leidschendam reikte wethouder Gregor Rensen op vrijdag 29 oktober het 35.000e zwemdiploma uit aan Isa Guttenberg.

Het was een van de laatste activiteiten rond het 40-jarig bestaan van sportcentrum De Fluit dat zaterdag werd afgesloten met zwemmen voor slechts 40 cent en een reünie voor (oud-)medewerkers.

Vanaf het begin in 1970 zwommen tot 1997, het jaar dat het schoolzwemmen werd afgeschaft, gemiddeld zo’n 1.000 à 1.200 basisschoolleerlingen per jaar af. Vanaf 1997 tot op heden zijn dat er jaarlijks ongeveer 400 à 500. Normaal gesproken zwemmen de kinderen af voor A en B samen en daarna apart voor C, maar voor deze speciale gelegenheid werd er voor A, B en C tegelijkertijd afgezwommen. Isa was de gelukkige die het 35.000e diploma ontving en samen met haar ouders in het zonnetje werd gezet met een 12-badenkaart en – uiteraard – een bos bloemen.

Meer bezoekers dan ooit

Sportcentrum De Fluit organiseerde de hele maand oktober feestelijke activiteiten, van ‘zwemmen met hond’ tot een recordpoging, waarbij maar liefst ruim 100 kinderen tegelijkertijd in het bad aan het ‘aquarobben’ waren. Maar ook een Sport Inn, waarbij kinderen allerlei sporten konden beoefenen in de sporthallen. “We zijn zeer tevreden over de feestmaand, want we hebben meer bezoekers dan normaal binnen gehad”, vertelt Theo Kok, teamleider van De Fluit. “Ook de herfstvakantie was door alle activiteiten beter dan ooit, met 4000 bezoekers tegen 3.000 normaal. Bovendien kwamen er ruim 200 kinderen naar de Sport Inn, terwijl daar voorheen hooguit tussen de 125 en 140 op af kwamen.” In totaal 250 zwemmers maakten zaterdag van de gelegenheid om voor 40 cent te komen zwemmen en tussen de 70 en 80 medewerkers en oud-medewerkers kwamen naar de afsluitende reünie. “Het was zeer gezellig en er werden heel wat oude verhalen en anekdotes opgehaald”, aldus Kok.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant