Verdachte (27) aangehouden in Zoetermeer

Regio 66 keer gelezen

Zoetermeer - Het rechercheteam dat de overval op het tankstation aan de Zuidweg onderzoekt, kon woensdag 10 november in de namiddag in Zoetermeer een 27-jarige Zoetermeerder aanhouden op verdenking van betrokkenheid bij deze overval.

De gewapende overvaller overviel om 12.20 uur het tankstation aan de Zuidweg. De man bedreigde het aanwezige personeel met een wapen en verliet na de overval het tankstation.

De verdachte is ingesloten voor verhoor. Uit onderzoek moet blijken of de man ook verantwoordelijk kan worden gesteld voor overvallen op tankstations in Zoetermeer eerder dit jaar.

De aanpak van overvallen is één van de prioriteiten van Politie Haaglanden. Sinds dit voorjaar heeft het korps daarom een speciaal overvallenteam. Ook wordt het toezicht op zogenoemde ‘hot spots’ verscherpt en gaat het korps potentiële daders ‘dicht op de huid zitten’.

Met het OM zijn afspraken gemaakt over onder meer de inzet van bijzondere opsporingsmiddelen; ook hanteert het OM zwaardere strafeisen. Ook worden ondernemers, huiseigenaren en woningbouwcorporaties gewezen op de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om overvallen tegen te gaan.

Tankstation in Zoetermeer overvallen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant