Verdachte overval bekent drie overvallen

Regio 70 keer gelezen

Zoetermeer - Nog even een korte update over de overval in Zoetermeer. De 27-jarige Zoetermeerder die woensdag 10 november werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op het tankstation Q8 aan de Zuidweg, bekende donderdag 11 november in de loop van de dag deze overval te hebben gepleegd.

De 27-jarige verdachte bekende ook verantwoordelijk te zijn geweest voor eerdere overval op het Q8 tankstation en een overval op een tankstation aan het Zalkerbos. De verdachte wordt vandaag, vrijdag 12 november voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De andere twee aangehouden verdachten, een 26-jarige vrouw en een 32-jarige jarige man, zijn donderdagavond 11 november in voorlopige vrijheid gesteld. Het onderzoek naar hun betrokkenheid gaat nog door.

De aanpak van overvallen is één van de prioriteiten van Politie Haaglanden. Sinds dit voorjaar heeft het korps daarom een speciaal overvallenteam. Ook wordt het toezicht op zogenoemde ‘hot spots’ verscherpt en gaat het korps potentiële daders ‘dicht op de huid zitten’.

Met het OM zijn afspraken gemaakt over onder meer de inzet van bijzondere opsporingsmiddelen; ook hanteert het OM zwaardere strafeisen. Ook worden ondernemers, huiseigenaren en woningbouwcorporaties gewezen op de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om overvallen tegen te gaan.

Tankstation in Zoetermeer overvallen

Verdachte (27) aangehouden in Zoetermeer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant