Eerste paal ‘De Nieuwe Floris’ een feit

Actueel 108 keer gelezen

Voorburg - De eerste heipaal van het project ‘De Nieuwe Floris’ is in voorburg geslagen. Wethouder Mijdam gaf de aftrap door een fles champagne kapot te gooien tegen de heimachine. Na deze handeling werd er een toost uitgebracht op een voorspoedig verloop van de bouw.

Na een zeer succesvolle start verkoop op 19 juni 2010 in wijkcentrum ‘De Driesprong’ zijn alle 20 eengezinswoningen en nagenoeg alle appartementen van het bijzondere project ‘De Nieuwe Floris’ in Voorburg verkocht. De kenmerkende jaren ’30 architectuur en karaktervolle bouwstijl dragen er aan bij dat ook de laatste appartementen binnen niet al te lange tijd een eigenaar hebben. De oude panden op de locatie van de nieuwbouw zijn grotendeels al gesloopt. Deze week is de sloper gestart met het slopen van de begane grondvloeren en kelders.

Ook worden verschillende leidingen in de Graaf Florisstraat afgekoppeld. In het nieuwe jaar start de grondwerker met het verder graven van de bouwput. De aannemer start eind februari met het werk in de bouwkuip, waarna een aanvang gemaakt kan worden met de vloer van de stallinggarage. Aansluitend aan de werkzaamheden aan de Graaf Florisstraat (37 koopwoningen) worden in opdracht van WoonInvest 28 huurwoningen gebouwd aan de Van Barbansonstraat. Naar verwachting worden de woningen medio/eind 2012 opgeleverd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant