Huur snippergroen fors verhoogd

Actueel 38 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het college van B&W van Leidschendam-Voorburg heeft met het beleid met betrekking tot 'snippergroen' een zware belasting opgelegd aan de burgers die daarvan gebruik maken, aldus Gemeentebelangen.

“Met de motivatie een uniform prijsbeleid te willen volgen ‘op grond van het gelijkheidsbeginsel, schroomt het college, bij monde van wethouder Houtzager (VVD), niet de huurprijs van snippergroen zo´n 25 x de tot nu toe betaalde huurprijs op te trekken”, beweert de fractie. Ook de eigenaren van woonboten zouden hiermee te maken krijgen.

“Een bewoner van een woonboot aan De Bolder betaalde tot op heden bijvoorbeeld een huurprijs van het stukje grond voor de woonboot van € 114 per jaar en wordt nu geconfronteerd met een huurprijs die in 2015 is opgelopen tot € 3000.” Wethouder Houtzager beantwoordde in het vragenuur in de commissie Algemene Zaken ook al vragen over dit onderwerp. Raadslid Hooijmans van Gemeentebelangen: “Naar ik begrepen heb, vond men het 'normaal' dat de burgers prijzen moeten betalen die gelden in het wereldje van projectontwikkelaars.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant