Volledige inzet gladheidbestrijding

Gemeente 150 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente werkt met man en macht tegen de winterse gladheid. Alle medewerkers van wijkbeheer zijn van hun reguliere taken gehaald om de strooiploegen te ondersteunen. De gemeente heeft vier shovels ingehuurd om in ieder geval kruispunten van de doorgaande wegen vrij te maken van opgehoopte sneeuwresten.

Bij ouderenvoorzieningen, winkelcentra, ziekenhuizen, bus- en tramhaltes, doorgaande looproutes en in- en uitgangen bij hoogbouw wordt de gladheid handmatig aangepakt.

Dinsdag zand strooien

De doorgaande wegen en fietspaden in Leidschendam-Voorburg zijn momenteel redelijk op orde. Vanwege de snel slinkende zoutvoorraad strooit de gemeente alleen nog met zout op de doorgaande wegen en fietspaden. Dinsdag 21 december vult de gemeente strooiwagens met zand om de wijkontsluitingswegen (wegen van de tweede prioriteit) stroef te maken.

Met het oog op de weekmarkten in Leidschendam (dinsdag) en Voorburg (deze en volgende week op donderdag) maakt de gemeente de marktterreinen sneeuwvrij.

Zoutloket

Met de ervaring van de vorige winter heeft de gemeente dit jaar 600 ton strooizout besteld. Dat is dezelfde hoeveelheid die toen is verbruikt, terwijl in andere winters 300 ton voldoende was. De gemeente heeft nu nog een beperkte hoeveelheid strooizout. Zij heeft zich vandaag/maandag uit solidariteit met andere gemeenten aangemeld bij het regionale zoutloket. Dit loket verdeelt de beschikbare restvoorraden onder de aangesloten wegbeheerders, zodat een evenwichtige gladheidbestrijding mogelijk blijft.

Zelf strooien

Veel inwoners helpen een handje met de gladheidbestrijding. Dat blijkt uit het gegeven dat zij inmiddels 31 duizend kilo strooizout bij Avalex hebben afgehaald. Er is voor inwoners nog steeds gratis strooizout verkrijgbaar bij het afvalbrengstation aan de Nieuwe Havenstraat in Voorburg. Bedrijven zijn voor hun strooizout aangewezen op bouwmarkten.

Klik hier voor meer foto's

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant